Grun Weiss klopt Eems Boys

Op het sportpark Centrum is dinsdagavond een oefenduel gespeeld tussen Eems Boys en het Duitse Grun Weiss Firrel. De gasten wisten de wedstrijd met 1-2 te winnen. ‘Er waren aan beide kanten voldoende mogelijkheden om de uitslag een ander aanzien te geven. Ik ben echter redelijk tevreden, en dan vooral over de manier waarop mijn spelers de wedstrijd hebben benaderd’, aldus oefenmeester Bert de Vries.

De Holwierder uitte zaterdag na de verloren competitiewedstrijd tegen SJS (1-3) flinke kritiek op zijn spelersgroep. Hij hekelde de mentaliteit van een aantal vaste krachten en verweet hen een gebrek aan wilskracht. ‘Wat dat betreft kwam dit duel als geroepen. Ik heb de zaak even goed op scherp gezet. Ze mogen best weten wat er van hen verwacht wordt en dat ik het niet pik als ze er met de pet naar gooien. Als het voetballend niet lukt moet je meer arbeid verrichten en zorgen dat de organisatie goed staat. Het kan niet zo zijn dat tijdens een wedstrijd zelfs de basisprincipes van het voetbal ontbreken.’

Dat Grun Weiss als winnaar van het veld was gestapt deerde hem eigenlijk niet. ‘Wij kregen mogelijkheden, maar zij hadden er ook wel vier of vijf in kunnen schoppen. Het is een fris voetballend team dat hier gemakkelijk in de top van de tweede klasse zou kunnen meedraaien.’ In het eerste bedrijf van de oefenpot vielen er aan beide kanten mogelijkheden te noteren maar waren het de Duitsers die scoorden. Dat deden ze in de 14e en 31e minuut: 0-2. Het duurde tot aan de 81e minuut alvorens Eems Boys iets terug wist te doen. Bram Engelage was de man die voor de aansluitingstreffer zorgde: 1-2. Verder kwam de thuisclub echter niet.

Eems Boys hoeft zaterdag niet in actie te komen. De selectie van De Vries kan de energie aan andere dingen gaan besteden. En de oefenmeester zelf? Die gaat de tuin in. Om prei te planten, zoals hij gekscherend vertelt.

No Replies to "Grun Weiss klopt Eems Boys"