Oefenzege Appingedam

Koploper Appingedam uit de derde klasse C is donderdagavond op bezoek geweeest bij Siddeburen. Beide ploegen hebben dit weekeinde geen competitieverplichtingen en grepen de gelegenheid aan om een oefenpot te spelen. De Damsters wisten het duel met 2-5 te winnen na een 2-0 achterstand.

Een vergelijking trekken tussen beide teams is appels met peren vergelijken. Vindt ook trainer Roland Beuvink van Siddeburen. ‘Wij hebben best een aardige ploeg maar Appingedam moet zo snel mogelijk naar de tweede klasse. Wat een potentieel zit er in dat elftal. Ze hebben enorm veel voetballend vermogen en spelinzicht.’

Wat er aanvankelijk met dat inzicht aan de hand was zal wel onduidelijk blijven maar de gastheren namen wel een 2-0 voorsprong door treffers van Frank Oostland en Jordi de Vries. Vooral de treffer van Oostland was er eentje om in te lijsten. ‘Een schot van een metertje of dertig en strak in het kruis’, aldus Beuvink. Voor hem en de fans die naar de verrichtingen waren komen kijken was het zuur dat Siddeburen de tegenstander zelf in het zadel hielp door op het middenveld enkele keren kinderlijk in de fout te gaan. De bezoekers wisten als gevolg daarvan binnen acht minuten drie keer te scoren en gingen dus met een 2-3 voorsprong rusten dankzij treffers van Anthon Hoorndijk, Elsin Yilmaz en Denis Ibraimi.

Na de thee probeerde Siddeburen het nog wel maar toen was de scherpte wel verdwenen. Het team van coach Gerard Zeeman maakte geen fouten meer maar wel twee goals waardoor de eindstand op 2-5 werd bepaald. Jivan Vroom kegelde het kwartet vol en Ibraimi was verantwoordelijk voor nummer vijf. Op de vraag aan beide trainers wat ze van de oefenpot hadden geleerd zei Beuvink: ‘Dat we dit soort fouten niet nog een keer moeten maken. Het gebeurt te vaak dat we aardig meedoen maar door onnodige missers een wedstrijd alsnog uit handen geven.’ Zijn grieperige collega Gerard Zeeman weet deachterstand aan omzettingen in de verdediging. ‘We misten een stukje communicatie en aansluiting. Toen we de zaak op de rails hadden, kregen ze geen kans meer. Wat ik van dit duel heb geleerd? Dat we ook in staat zijn om met tegenslagen om te gaan.’

* Siddeburen – Appingedam 2-5 (2-3). Frank Oostland 1-0; Jordi de Vries 2-0; Anthon Hoorndijk 2-1; Elsin Yilmaz 2-2; Denis Ibraimi 2-3; Jivan Vroom 2-4; Denis Ibraimi 2-5.

 

No Replies to "Oefenzege Appingedam"