Machteloos De Fivel verliest

defivelgorecht

Gorecht-speler Tom Jansen voelt de aanwezigheid van Cees bij de Leij. Aanvoerder Geert van der Veen (links) en Laurens Hijlkema (achtergrond) bekijken het van een afstandje.

Wat in de competitie wel wilde lukken kwam zaterdag geen moment in zicht. Het op eigen veld spelende De Fivel had competitiegenoot Gorecht het liefst nog een keer willen kloppen, maar onder de kerktoren in Zeerijp wisten de gastheren zich niet voor de volgende bekerronde te plaatsen. De zwartwitten staken een 0-2 overwinning in de zak.

Het begon allemaal vrij aardig voor wat men het andere Oranje pleegt te noemen. In een tijdsbestek van tien minuten kreeg De Fivel twee kansen waarvan er minimaal eentje benut had moeten worden. Het was daarna vrij snel gedaan met de aspiraties van de thuisclub. Gorecht nam het heft in handen en wist op een pijnlijke manier de tekortkomingen van de Riepsters bloot te leggen. Martijn Meijs brak de score in de 11e minuut open (0-1) en met wat meer fortuin was men binnen zestig seconden opnieuw tot succes gekomen. Pandu Scholte Albers, een van de opvallendste spelers van Gorecht, zag zijn inzet echter niet bekroond worden. Het leek hem weinig te deren, want de eerst helft zat er amper vijfentwintig minuten op toen het wel weer raak was. Een corner van Scholte Albers werd bij de tweede paal door Francesco Frau achter doelman Ruud Kuizenga gedeponeerd: 0-2. In de tijd die De Fivel voor de thee nog restte om de stand een beter aanzien te geven bleef Gorecht de betere ploeg. De mensen die voor De Fivel belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld Frank Pijper en Wouter de Vroome, zaten niet in de wedstrijd.

Dat was ook in het tweede bedrijf niet het geval. De oranjehemden probeerden het wel maar er werd teveel op de lengte van Cees bij de Leij gerekend. De meeste ballen werden in zijn richting gepompt waardoor de opzet van De Fivel wel erg voorspelbaar werd. Omdat Gorecht eigenlijk niet echt meer aandrong, min of meer verzuimde om verder afstand te nemen, en de Riepsters niet voor een ommekeer konden zorgen, ging het duel als een nachtkaars uit.

Erg rouwig waren ze in Zeerijp niet om het bekerverlies. ‘natuurlijk wil je graag winnen maar de competitie is voor ons van veel grotere importantie. Daar moeten we de punten pakken’, sprak Dirk Jan Elema namens De Fivel. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen De Heracliden. Elema: ‘Dat wordt een lastige wedstrijd, maar goed. We gaan er voor en zullen onze huid duur verkopen.’

* De Fivel-Gorecht 0-2 (0-2). Martijn Meijs 0-1; Francesco Frau 0-2.

No Replies to "Machteloos De Fivel verliest"