Zaalvoetbalsters Corenos bekeren door

De zaalvoetbaldames van Corenos uit Roodeschool hebben vanavond een 0-7 overwinning behaald in de Ripperdahal in Winsum. Met de zege op Futsal Winsum 2 hebben de meiden zich verzekerd van een plek in de volgende bekerronde die later dit jaar wordt afgewerkt.

Het team van de coaches Klaas Duinkerken en Henry ‘Brokamp’ Bruggeman had in Miranda van der Molen de trefzekerste speelster. Zij nam drie goals voor haar rekening. ‘Dat was mooi om tezien, want ze komt van ver weg’, vertelt Duinkerken. Enkele jaren geleden scheurde Van der Molen tijdens een wedstrijd op gras haar kruisband af en vanaf dat moment was de weg omhoog een hele lange. Volgens Duinkerken is ze nu weer op de weg terug en lijkt ze steeds beter ‘op stoom’ te komen.

Zij was het dan ook die de score voor de gasten wist te openen: 0-1. De marge werd verdubbeld door Nynke Knol en Mariska de Winter voltooide de trilogie: 0-3. Van der Molen bepaalde de ruststand op 0-4. Hoewel keepster Marieke Booisma af en toe handelend moest optreden, wisten de Winsumers de verdediging van de Roodschoulsters niet echt in verlegenheid te brengen. ‘Vergis je niet, Marieke dwingt respect af. Als zij zich in de strijd om de bal mengt dan doet ze dat met volle overgave’, zegt Duinkerken.

Na de doelwisseling was de noodzaak een beetje weg voor Corenos om nog vol gas te geven. Toch was er nog drie keer gelegenheid om een feetsje te bouwen. Kimberley Jans zorgde voor 0-5, Sanne Scholtens maakte er 0-6 van en uiteindelijk wist Miranda van der Molen de eindstand op 0-7 te bepalen.

Bruggeman en Duinkerken konden tevreden met de prestatie zijn. ‘We hebben een voorin gemakkelijk spelend team, een goede verdediging met een betrouwbare keepster. Ik weet dat we een klasse hoger spelen en dat je eigenlijk gewoon moet winnen maar een optelsommetje is dat ook niet’, vindt Duinkerken.

* Futsal Winsum – Corenos 0-7 (0-4).  Miranda van der Molen 0-1; Nynke Knol 0-2; Mariska de Winter 0-3; Miranda van der Molen 0-4; Kimberley Jans 0-5; Sanne Scholtens 0-6; Miranda van der Molen 0-7.

No Replies to "Zaalvoetbalsters Corenos bekeren door"