De Fivel komt sneu weg bij De Heracliden

De Fivel heeft zaterdag een knappe pot voetbal op de mat gelegd in het duel met thuisclub De Heracliden. Het team van trainer Jeroen de Munck ging er echter wel met de winst vandoor. En dat deed zeer bij de ploeg uit Zeerijp.

Het duel langs de spoorlijn stond op voorhand al te boek als een mooie derby. Daar leek het aanvankelijk niet op, want Roy Streppel en Jordi Dijkstra schoten de gastheren al vroeg in de wedstrijd naar een 2-0 voorsprong. De openingsgoal kwam voort uit een benutte strafschop die volgens velen nooit gegeven had mogen worden.  Omdat het beter spelende De Fivel weigerde de geboden kansen te benutten, veranderde er voor de thee niets meer aan de stand.

Na de doelwisseling moest het andere Oranje nog nadrukkelijker aan de Meister poort rammelen om tot succes te komen en dat lukte zowaar. Geert van der Veen zorgde voor de aansluiting en Cees bij de Leij mocht vanaf elf meter voor 2-2 aanleggen. Ook in dit geval waren vriend en vijand het er over eens dat de penalty wel erg goedkoop was gegeven. ‘het was een optelsom. Als je aan de ene kant een fout maakt, zorg je dat de misser ergens weer goed maakt’, klonk het na afloop van de wedstrijd.

En nog was de koek niet op. Het was eigenlijk wachten op het moment dat De Fivel het duel naar zich toe zou trekken. Hoe zuur was de appel waar men vervolgens een hap uit nam. Het waren namelijk de gastheren die aan het langste eind wisten te trekken. Mark Linstra zette het wedstrijdbeeld volledig op zijn kop: 3-2. De elf uit Zeerijp hadden geen weerwoord meer. ‘Hoe je het ook bekijkt, dit zijn gestolen punten’, sprak men na afloop in het kamp van de zegevierende club. ‘Allemaal leuk en aardig, maar we hebben er niks aan. We leggen een puike pot voetbal op de mat en staan gewoon met lege handen’, sprak leider Dirk Jan Elema tenslotte.

* De Heracliden – De Fivel 3-2 (2-0). Roy Streppel 1-0 (strafschop); Jordi Dijkstra 2-0; Geert van der Veen 2-1; Cees bij de Leij 2-2 (strafschop); Mark Linstra 3-2.

No Replies to "De Fivel komt sneu weg bij De Heracliden"