Nuttige zege Poolster

Poolster heeft zaterdag op eigen veld een 4-1 overwinning geboekt op Noordwolde. Hoewel het duel qua voetbal zeker niet hoogstaand was, kon de winst van de geelzwarten wel verdiend worden genoemd.

Het team van trainer Guus Zantinga moest het zonder de geblesseerden Jeroen de Groot en Vincent Lips doen. Lips zou overigens nog wel wat speelminuten krijgen. De thuisclub kwam door een treffer van Johan de Groot op voorsprong: 1-0. De gelijkmaker viel vervolgens op een ietwat merkwaardige manier. Poolster was bezig met het opzetten van een aanval, die in de kiem werd gesmoord. Noordwolde schakelde razendsnel om en vond een weifelende goalie Dijkman op het pad dat naar succes moest leiden. De sluitpost werd gepasseerd en dus stonden de ploegen weer op gelijke hoogte: 1-1.

De elf van oefenmeester Jacob Zwart beleefde er niet veel plezier aan. Onder druk gezet door de aanval van Poolster, en dan met name in de persoon van Ronny Bakker, kopte Jorrit Borgman de bal in het eigen doel: 2-1. Toen er voor de thee nog een treffer begroet kon worden, leek de klus geklaard. Spits Dennis van Dijk wist het voorbereidende werk van Tom Dijkman op de juiste waarde te schatten. Na de doelwisseling leek de fut er bij de bezoekers uit te zijn. Ze kregen nog wel twee beste mogelijkheden maar wisten deze niet in een doelpunt om te zetten. Dat is dit seizoen ook een beetje het manco van Noordwolde. Voetballend lukt het allemaal vrij aardig, het probleem zit hem in het scoren. En als je dat zelf nalaat doet de tegenstander het wel. Uiteindelijk was het Ronny Bakker die de eindstand op 4-1 wist te bepalen.

‘Dit was el even nodig, want er gebeuren wekelijks gekke dingen in onze klasse. Er begint zich heel voorzichtig een scheiding af te tekenen tussen de toppers, subtoppers en teams die onderin staan. Als het gat definitief geslagen is kun je maar beter aan de goede kant van de streep staan’, vertelt elftalleider Harry de Groot.

Poolster speelt zaterdag in Delfzijl tegen het nog steeds voortploeterende Eems Boys dat nu met 1-0 klop kreeg van SC Scheemda. Jeroen de Groot zal dan naar verwachting niet meespelen. En Eems Boys? Dat heeft na het verlies van afgelopen seizoen nog een appeltje met de Spieksters te schillen.

* Poolster-Noordwolde 4-1 (3-1). Johan de Groot 1-0;  Antonie Buist 1-1; Jorrit Borgman (e.d) 2-1; 3-1 Dennis van Dijk; Ronny Bakker 4-1.

No Replies to "Nuttige zege Poolster"