Verliezend Appingedam pakt periode

Misschien moeten ze bij Appingedam maar een bos bloemen naar Westerlee en buurman De Pelikanen sturen. Dankzij hun overwinning op de concurrenten Lycurgus en Glimmen bleef de 4-2 nederlaag tegen thuisclub Gorecht namelijk zonder gevolgen. Sterker nog, het team van trainer Gerard Zeeman pakte dankzij de verrassende uitslagen de eerste periodetitel.

De wedstrijd begon prima voor Appingedam, dat Anthon Hoorndijk in de voorbereiding geblesseerd zag afhaken. Elsin Yilmaz maakte er al na 120 seconden spelen 0-1 van. ‘Van onze kant was dat toeristisch gedrag. We leiten ze gewoon hun gang gaan’, aldus trainer Bert Vos van Gorecht, Het betekende een droomstart voor de gasten. Gorecht leek allerminst onder de indruk van de koploper en gaf flink tegengas. Dankzij een treffer van Pandu Scholte Albers kwamen de gastheren op gelijke hoogte: 1-1. De vreugde over die goal duurde niet lang, want het was Roy de Groot die Appingedam voor de tweede keer op voorsprong wist te schieten: 1-2. De doelman van de thuisclub stond als aan de grond genageld bij het schot.

Merkwaardig genoeg wist deze voorsprong niet voor rust in de Damster gelederen te zorgen. Men speelde steeds slechter en zag Gorecht steeds nadrukkelijker op de deur kloppen. Toen Marnix Voorraad de thuisclub opnieuw langszij wist te brengen was Appingedam de draad kwijt. Gorecht domineerde het duel en kwam aan de leiding dankzij een treffer van Remmert van Stempvoort, In de slotminuten bepaalde Anne Liemburg de eindstand op 4-2. ‘Niets op af te dingen. We hebben verdiend gewonnen’, sprak Vos.

In de dagen voorafgaande aan het duel had Zeeman al laten doorschemeren in het geheel niet met de periodetitel bezig te zijn. Wellicht om een rookgordijn op te trekken en te zorgen dat zijn team niet al te luchtig over de komende wedstrijden zou gaan denken. Hoe dan ook, het zure gezicht kon zaterdagmiddag al snel weer in de plooi getrokken worden toen bekend werd dat de concurrentie ook onderuit was gegaan en het binnenhalen van de eerste periodetitel een feit was. De verrassende uitslagen hebben in ieder geval wel gezorgd voor een toegenomen spanning in de knotsgekke derde klasse C waar maar een ding vaststaat. En dat is dat er niets vaststaat…

Gorecht – vv Appingedam 4-2. (0-1).    Elsin Yilmaz 0-1; Pandu Scholte Albers 1-1;  Roy de Groot 1-2; Marnix Voorraad 2-2; Remmert van Stempvoort 3-2; Anne Liemburg 4-2.

No Replies to "Verliezend Appingedam pakt periode"