Memesa-trein dendert voort

De dames van Memesa hebben zaterdag in Vries  wederom een 4-0 overwinning geboekt. Thuisclub Surf kwam er niet aan te pas tegen de titelkandidaat.

Memesa toog richting Vries in de wetenschap dat ze weliswaar bovenaan staan maar de punten vooral behaald hebben tegen ploegen die in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren. Met Surf op het programma had men op voorhand het gevoel dat er een serieuze test op het programma stond. Er was vooraf dan ook sprake van gezonde spanning. Alhoewel de Damster dames niet heel scherp aan de wedstrijd begonnen en vooral de servedruk te wensen over liet, wisten ze toch door het maken van weinig fouten op redelijk eenvoudige wijze de eerste set naar zich toe te trekken: 14-25.

In de tweede set bleek dat  Surf vooral meester in het verdedigen was. Vrijwel alle geslagen ballen werden verdedigd en in het spel teruggebracht. Zo ontstond een spannende set met veel lange rally’s. Surf kwam steeds meer in de mood en nam zelfs een 20-16 voorsprong. Na een time-out van coach Kees Parent wisten de Memesa-dames echter alsnog het tij te keren en de set naar zich toe te trekken: 23-25.

Alhoewel Surf in de derde set goed partij bleef bieden, bleek Memesa toch duidelijk de betere van de twee en zo werd ook de derde set een prooi voor de Damsters. In de wetenschap dat concurrent DIO uit Bedum twee sets tegen Surf had laten liggen, werd in de laatste set nog eens benadrukt dat in dit soort wedstrijden het verschil gemaakt kan worden.

Dit was niet tegen dovemansoren gezegd want er werd zeer gedreven aan de laatste set begonnen. Surf werd zonder pardon en gedecideerd aan de kant gezet (10-25) en dus stond er wederom 0-4 op het scorebord. Zaterdag staat om vijf uur in thuis hal Eelwerd de topper tegen Oranje Nassau uit Groningen op het programma. Dit wordt een serieuze testcase  voor de koploper. ON staat op de derde plaats met twee  wedstrijden minder gespeeld en slechts één verliespunt minder. De vraag die in de aanloop naar dit duel gesteld kan worden is of de Memesa-trein ook na dat duel onverminderd blijft doordenderen en de ongeslagen status meeneemt naar de volgende tussenstop.

*Surf (Vries) – Memesa DS  0-4. Setstanden: 14-25; 23-25; 18-25 en 10-25.

No Replies to "Memesa-trein dendert voort"