Zwaarbevochten zege Memesa

De volleybaldames van Memesa uit Appingedam hebben zaterdag, eigenlijk voor het eerst dit seizoen, tegenstand van betekenis gekregen. De titelfavoriet moest tegen de studenten van Kroton tot het uiterste gaan om een overwinning uit het vuur te slepen.  Het werd uiteindelijk 3-2 voor het team van Kees Parent jr. en Dolf Langerhuizen.

Ook tegen Kroton was Memesa zwaar favoriet. Alle wedstrijden waren tot nu toe waren immers redelijk eenvoudig gewonnen en Kroton stond op de zesde plaats en zou normaal gesproken geen probleem op mogen leveren.

Dat het een lastig middagje voor de Damsters zou worden, bleek echter al na een paar gespeelde punten. Kroton was geenszins van plan zich naar de slachtbank te laten leiden en schoot furieus uit de startblokken. Met name serverend wisten de studentes de kampioenskandidaat onder druk te zetten. Memesa daarentegen grossierde in het maken van fouten en zo kon het gebeuren dat de eerste set niet naar Memesa maar naar Kroton ging: 25-27.

Enigszins geschrokken trachtten de dames uit Appingedam in de tweede set het tij te keren. Kroton had echter flink zelfvertrouwen getankt en geloofde in een stunt.  Memesa kreeg met name veel servedruk te verwerken. Daar waar de lijstaanvoerder normaal gesproken goed georganiseerd volleybal speelt werden de speelsters onrustig en liepen uit de organisatie. Hierdoor ontstond veel onduidelijkheid in het veld. Kroton maakte dankbaar gebruik van en pikte ook de tweede set in: 23-25.

In de derde set werd gehamerd op organisatie en werklust. Met name Leonie Mooi wist met hard werken en prima aanvallen het wedstrijdbeeld om te draaien. In haar spoor ging het hele team iets beter spelen, al kwamen de dames niet aan hun gebruikelijke niveau. Ondanks de tegenstand van Kroton ging de derde set redelijk overtuigend naar Memesa: 25-18.

Ook in de vierde set bleef men echter onrustig spelen en werden veel onnodige fouten gemaakt omdat er veel onduidelijkheid in de organisatie was. Met sober volleybal, waarbij vooral veel over de buitenkanten werd gespeeld, wist Memesa echter aan de goede kant van de score te blijven en werd ook de vierde set winnend afgesloten: 25-20.

In de vijfde set was de weerstand van Kroton gebroken. Zonder echte hoogstandjes te tonen bleef Memesa de punten bijeen sprokkelen. Zo kwam na een 2-0 achterstand uiteindelijk toch nog de tiende opeenvolgende overwinning tot stand waarbij de laatste set met 15-8 werd gewonnen.

Voor Memesa was dit duel een goed leermoment. Ook in een wedstrijd waarin het totaal niet liep wist men door hard werken en sober spelen toch nog een overwinning uit het vuur te slepen.

* Memesa – Kroton 3-2. Setstanden: 25-27; 23-25; 25-18; 25-20 en 15-8

No Replies to "Zwaarbevochten zege Memesa"