DRC Phoenix laat Drachten ontglippen

Voor het rugbyteam van DRC Phoenix uit Delfzijl stond zondag een wedstrijd op het programma die eigenlijk maar in het teken stond van één ding, namelijk eerherstel. Phoenix moest aantreden tegen RC Drachten waar in het begin van het seizoen nog met hele ruime cijfers van verloren werd. Drachten is in de derde klasse een van de ploegen die om promotie naar de tweede klasse strijden.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd door Phoenix duidelijk gemaakt dat een herhaling van de wedstrijd in Drachten niet aan de orde zou zijn. Er stond wederom een jonge ploeg op het veld die wel op enkele posities gewijzigd was ten opzichte van vorige week. Dit zou echter niet tot grote problemen leiden. Rond de middenlijn ontbrandde een hevige strijd en beide ploegen hielden elkaar evenwicht. Het was Drachten dat de wedstrijd verrassend openbrak. Middels een sterke loopactie werd de hele defensie van Phoenix open getrokken. De conversie werd eveneens goed genomen waardoor de thuisclub plotseling tegen een 0-7 achterstand aan keken. Het jonge team liet het er niet bij zitten.

Phoenix begon Drachten met een aantal kicks ver terug te dringen. De sterke scrum van de gastheren gaf de ploeg meerdere keren de mogelijkheid om aanvallen op te zetten. Een aantal keren was men dicht bij een try, maar Drachten hield stand. Phoenix bleef aandringen, het was echter Drachten dat wederom wist te scoren. Een aanval van Phoenix werd goed gestopt en het balbezit overgenomen. Phoenix wist de verdediging niet snel genoeg te organiseren waardoor het verschil naar 0-12 werd vergroot. Met deze stand gingen ploegen de rust in.

Na de pauze was het Phoenix dat wederom vol de aanval zocht. Voor rust was men al enkele keren dicht bij succes geweest en dat bood perspectief. Wederom goed scrumwerk van de voorwaartsen werd afgemaakt door Martin Brouwer en daarmee was Phoenix terug in de wedstrijd. De conversie werd helaas gemist waardoor de stand op 5-12 kwam te staan. Drachten was enigszins van slag want Phoenix stond binnen de kortste keren weer diep op de helft van de Friezen. Halverwege de tweede helft was het Patrick Trakzel die met een snel genomen penalty de stand op 10-12 wist te brengen.

De spanning liep op en beide ploegen ontzagen elkaar op geen enkel punt. Harde tackels en open spel leverden een mooi spektakel op voor de toeschouwers. Het was erg zuur voor Phoenix dat Drachten in de slotfase het verschil wist te maken. In de laatste vijf minuten scoorden de gasten nog twee tries waardoor de wedstrijd beslist was. Met een 10-22 nederlaag konden de mannen van Phoenix met opgeheven hoofd van het veld. Voor Phoenix staat zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan moet men aantreden tegen de Wild Rovers in Doetinchem.

No Replies to "DRC Phoenix laat Drachten ontglippen"