Phoenix vergeet zichzelf te belonen

phoenix-thepigs

De kluwen spelers van Phoenix en the Pigs is in afwachting van het inbrengen van het speeltuig.

Voor de rugbyers van DRC Phoenix stond het weekend in het teken van revanche. Op het programma stond namelijk de thuiswedstrijd tegen ARC the Pigs uit Arnhem waar eerder dit seizoen nog met ruime cijfers van werd verloren. Phoenix heeft de winterstop gebruikt om krachten te verzamelen en de vele nieuwe jonge spelers meer ‘vlieguren’ te geven voor hun rugbyontwikkeling.

Met een straffe tegenwind over de lengte van het veld begon Phoenix goed aan de wedstrijd. Er werd door het hele team goed samengespeeld en hoewel de voorwaartsen het zwaar hadden in de scrum wist men de vele aanvallen met keihard werken elke keer weer te neutraliseren. Het waren de jonge jongens in de lijn die de Pigs veel hoofdbrekens opleverden. Goed samenspel en vooral ook zeer hard lopen leverden een aantal goede mogelijkheden op. Het was uiteindelijk Mark Folkersma die een goed uitgespeelde aanval wist te belonen door in de hoek van het try gebied de eerste try voor de thuisploeg te scoren.

Ondanks dat de thuisploeg veel onder druk stond, was deze voorsprong niet eens onverdiend. De eerste helft bleef het spelbeeld onveranderd. Beiden ploegen gaven elkaar niets prijs, maar vooral Phoenix had een aantal zeer goede scoringskansen waar er zelfs nog een mogelijke try niet werd toegekend door de referee. De 5-0 voorsprong was daarom ook de ruststand.

Na de korte rust bleek Phoenix weg te zakken. De voorwaartsen kwamen in de scrum en in de line- out steeds vaker onder druk en ook de snelle jongens in de lijn hadden meer moeite om onder de druk van de goed spelende Pigs uit te komen. Halverwege de tweede helft was het plotseling binnen vijf minuten dat de gasten twee tries en een conversie wisten te scoren.

Deze achterstand wist de thuisploeg niet meer in te halen. Wat men ook probeerde, de marge van zeven punten kon niet meer ongedaan gemaakt worden. De eerste wedstrijd na de winterstop ging hierdoor met 5-12 verloren, maar toch konden de spelers met opgeheven hoofd de warme douches opzoeken. Zondag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan is Groningen 2 de tegenstander en wanneer Phoenix de stijgende lijn weet vast te houden, moet een goed resultaat mogelijk zijn.

No Replies to "Phoenix vergeet zichzelf te belonen"