Danara Stoppels naar halve finale NK

In Tweede Exloërmond zijn afgelopen weekend de districtswedstrijden 3e divisie turnen gehouden. Deze wedstrijden gelden als plaatsingswedstrijden voor de landelijke halve finales. Namens Sportfit Delfzijl deden er vier meiden mee. Danara Stoppels uit Holwierde mocht op zondagmorgen het spits afbijten en voldeed ruimschoots aan de limiet.

Zij kwam in de klasse pupil 2 niveau N3 uit tegen 30 meisjes uit Groningen, Friesland en Drenthe. Danara turnde een solide en constante wedstrijd en behaalde 50.484 punten, wat haar in de totaal uitslag de zesde plaats opleverde, op slechts een halve punt van plaats drie. Ruimschoots voldoende om zich, net als vorig jaar, voor de halve finale NK op 12 april in Uithuizen te plaatsen. Van de meisjes uit de provincie Groningen was ze eerste. Hiermee heeft ze maar weer eens aangetoond dat haar nominatie voor sportvrouw van het jaar op EemsmondSport meer dan terecht is.

Aan het einde van de middag waren de drie andere meiden van Sportfit Delfzijl aan de beurt. Esther Mulder turnde in de klasse jeugd 1 niveau N4. Hoewel ze een mooie brugoefening liet zien, was het niveau voor haar iets te hoog. Ze eindigde op de twaalfde plaats. Bij de senioren C kwamen Laura Oldenhuis en Lianne Dijkstra voor Sportfit Delfzijl in de baan. Voor hen is het flink wennen aan de nieuwe regels die dit seizoen ingevoerd zijn in het turnen omdat zij keuze-oefenstof turnen. Dijkstra behaalde uiteindelijk een vijftiende plaats en Oldenhuis eindigde als tiende. Zij maakt met deze klassering nog kans op doorstroming naar de halve finale NK omdat ze als eerste reserve is geplaatst.

No Replies to "Danara Stoppels naar halve finale NK"