Appingedam raakt koppositie kwijt

appingedamgorecht
Damster Marcel Tomo duelleert met doelpuntenmaker Lloyd Jackson. Op de achtergrond kijken aanvoerder Roy de Groot (links) en Anthon Hoorndijk toe.

Appingedam is koploper af in de derde klasse C. Het team van trainer Gerard Zeeman ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Gorecht, de enige overgebleven concurrent voor de titel. Tot aan de pauze konden beide ploegen het verschil niet maken. De Damsters hadden een uur lang het betere van het spel maar wisten niet echt gevaarlijk te worden. De Hareners hadden meer recht van spreken op de zege, al wisten zij dat dan ook pas in het tweede bedrijf tot uitdrukking te brengen.

De witzwarten zitten in een dipje. Doan Ibraimi, een van de belangrijke schakels in het team, is nog altijd geschorst. Tel daarbij dat enkele spelers die normaliter het team zouden moeten dragen niet thuis geven en er is een hoop verklaard. ‘We zijn momenteel niet in staat om de kracht en de motivatie op te brengen om ons over een tegenslag heen te zitten. Dat baart me zorgen. Daar moeten we de komende week maar eens over praten. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden om deze impasse te doorbreken’, vertelt Zeeman.

Hij wil Gorecht echter niet te kort doen. En terecht, want de Hareners hebben een prima ploeg. Zeker met spelers als Remmert van Stempvoort en Pandu Scholte Albers in huis. Zij bezorgden de defensie van Appingedam voldoende werk. De titanenstrijd om de koppositie in 3C ontbrandde pas in het tweede bedrijf. Van Stempvoort werd knap vrij gespeeld en scoorde zijn 22e competitietreffer: 0-1. Appingedam probeerde wel tegengas te geven, maar echt overtuigend was het allemaal niet. Toen Scholte Alvbers zomaar door het centrum mocht opstomen en 0-2 liet aantekenen, was het vonnis wel geveld. Appingedam zou andermaal tegen een nederlaag aan lopen en vanaf nu de ploeg zijn die in de achtervolging moet. Lloyd Jackson strooide nog wat extra zout in de wond door er op schitterende wijze 0-3 van te maken. Hij joeg een vrije trap op fraaie wijze in het kruis.

De vreugde was na afloop groot bij de gasten. Ze hadden de competitie weer spannend gemaakt. De koers is echter allesbehalve gelopen. Er moeten nog zeven wedstrijden gespeeld worden die het uiterste van hen zullen vergen. Die wetenschap kent men nu ook bij Appingedam. ‘We hebben de laatste drie wedstrijden niet meer gescoord. Dat zegt wel iets over onze voorhoede. Ibraimi is een belangrijke speler voor ons, al kan het natuurlijk niet zo zijn dat we alleen van hem afhankelijk zijn. Iedereen dacht dat wij wel even kampioen zouden worden. Ik heb er altijd voor gewaarschuwd om op voorhand niet te euforisch te worden. Hoe dan ook, we moeten weer zorgen dat alle neuzen de zelfde kant weer op komen te staan. Dat is nu duidelijk niet het geval’, aldus Zeeman.

* Appingedam – Gorecht 0-3 (0-0). Remmert van Stempvoort 0-1; Pandu Scholte Albers 0-2; Lloyd Jackson 0-3.

No Replies to "Appingedam raakt koppositie kwijt"