Opmerkelijke zege De Pelikanen

De Pelikanen heeft een verrassende zege behaald in en op Glimmen, de ploeg die vorig jaar nog twee klassen hoger speelde dan de Damsters. Het werd op het sportpark in het Groningse villadorp 3-5 voor de bezoekers  en was meteen de meest doelpuntrijke wedstrijd van De Pelikanen dit seizoen.

Het zag er in de beginfase zeker niet naar uit dat het team van trainer Kees Bouma een positief resultaat aan het duel zou overhouden, want een wat mat spelend Peli kwam al snel op achterstand door de 23e treffer van Tim Oosterhof. In de 20e minuut meende Oosterhof met een fraaie knal ook de 2-0 aan te tekenen. De scheidsrechter kon echter niet constateren of de bal, die terugkwam van onderkant lat, wel of niet over de doellijn was geweest. Daar had het alle schijn van, dus mocht Peli niet klagen. Twee minuten later viel de 1-1. De gelijkmaker kwam van Reza Fambrene, de beste Pelikaan van de middag. Hij rondde voorbereidend werk van Vincent Benesia keurig af.

In de 37e minuut knalde Jeffrey de Vries van een meter of vijfentwintig prachtig op het doel. het leer vloog over de kansloze Klaas Hommes tegen het nylon: 1-2. In de 42e minuut mocht de van een blessure herstelde Richard van Kaam een hoekschop nemen. Die werd weggewerkt door de defensie van Glimmen, maar Reza Fambrene ving het leer op en knalde de bal van twintig meter in de uiterste hoek: 1-3.

Na de pauze ging De Pelikanen, dat zonder de geschorste Ruben Keizer en de in Kazachstan werkende Jermaine Bos speelde, onverdroten door. Nadat Rody Bos Glimmenaar Tim Oosterhof, die Erik Jan Raangs een lastige middag bezorgde, van scoren had afgehouden viel al snel de 1-4. Reza Fambrene soleerde het strafschopgebied binnen en werd onderuit getikt door Rick Oosterhof. Dennis de Vries kende geen genade en schoot keurig raak. Het kon niet op voor de Damsters, want een paar minuten later werd Vincent Benesia net buiten de beruchte lijnen onderuit getikt. Richard van Kaam eiste de bal op en schoot de 1-5 binnen.

Daarna miste een ongekend doeltreffend De Pelikanen zowaar een paar kansen en via Bas de Boer deed Glimmen in de 71e minuut wat terug: 2-5. De kinderachtig fluitende arbiter Van der Wal uit Lemmer gaf Glimmen in de allerlaatste minuut nog een vrije trap op de rand van de zestien meter, terwijl Raangs het kopduel van Oosterhof soeverein had gewonnen. Nico Sieling, zoon van de wethouder uit de gemeente Haren, schoot hard raak. In de slotfase mocht een nieuwe A – junior debuteren in een officiële wedstrijd voor het eerste team. Ronald Hund verving Fambrene, die onbetwist de man van de wedstrijd was. Aan de 3-5 stand veranderde echter niets meer en dus boekte De Pelikanen een meer dan opmerkelijke overwinning.

* Glimmen – De Pelikanen 3-5 (1-3). Tim Oosterhof 1-0; Reza Fambrene 1-1; Jeffrey de Vries 1-2; Reza Fambrene 1-3; Dennis de Vries 1-4; Richard van Kaam 1-5; Bas de Boer 2-5; Nico Sieling 3-5.

No Replies to "Opmerkelijke zege De Pelikanen"