Memesa twee sets van titel verwijderd

Na de 3-1 overwinning op Kroton heeft Memesa zaterdag in Groningen tegen naaste concurrent Oranje Nassau slechts twee sets nodig om de kampioensvlag te mogen hijsen. In Groningen werd de achttiende overwinning op rij binnengesleept tegen de studentes van Kroton. Daarmee is de ongeslagen status nog steeds behouden.

Kroton had niets te verliezen en nam alle risico’s in zowel de serve als de aanval. Samen met een prima verdediging ontpopte zich een interessante strijd. Memesa begon zelf ook erg scherp met prima servedruk, passing en verdediging. Doordat de aanvallen niet altijd geplaatst waren, wist Kroton tot halverwege de eerste set gelijke tred te houden. Toen echter slimmer werd aangevallen werd het verschil in de eerst set gemaakt en ging deze redelijk eenvoudig naar Memesa (11-25).

Kroton bleef in de tweede set met dezelfde energie spelen. Memesa daarentegen produceerde een aantal aanvallende fouten op rij en verdedigde een stuk minder scherp. Met name door de serve druk van Kroton kwam Memesa behoorlijk in de problemen. Na een serve beurt van maar liefst negen opslagen op rij werd het verschil door Kroton in deze set gemaakt (25-13).

In de derde set kon het alle kanten op. Kroton had zelfvertrouwen getankt en Memesa had de draad weer weten op te pakken. In een gelijkopgaande strijd trok Memesa uit eindelijk aan het langste eind (25-27). De vierde en laatste set liet Memesa weer duidelijk zien waarom men nog steeds ongeslagen is. Met name de eerste tempo-aanval werd steeds vaker bediend en veelvuldig mee gescoord. Degelijk werd de vierde set (20-25)en de wedstrijd met 1-3 binnengesleept.

Omdat naaste concurrent Oranje Nassau met 4-0 van Thalassa wist te winnen, heeft Memesa tegen hetzelfde Oranje Nassau aan twee sets genoeg om de kampioensvlag te mogen hijsen.

No Replies to "Memesa twee sets van titel verwijderd"