Springruiters van allure naar Indoor Tolbert

VrielingFlashdance
Holwierder Jur Vrieling wist vorig jaar met het paard Flashdance de Grote Prijs op zijn naam te schrijven.

Dat veel bekende ruiters graag op het concours hippique Indoor Tolbert uitkomen wordt ook dit jaar weer onderstreept. Op de deelnemerslijst prijken tal van namen waarop de organisatie trots mag zijn dat ze in actie komen op het concours hippique. Een van hen is de kersverse Nederlands kampioen Weite Oldenziel. Afgelopen weekend werd hij in Ermelo met Offichem’s Admira KNHS-kampioen in de ZZ-klasse en met hetzelfde paard komt Oldenziel uit in de Grote Prijs, komende zaterdagavond in Tolbert.

De winnaar van verleden jaar, Jur Vrieling uit Holwierde, heeft zich ook voor het komende concours aangemeld. Vrieling maakte in 2012 deel uit van het Nederlands team dat bij de Olympische Spelen op de landenwedstrijd zilver in de wacht sleepte. Vrieling zal zowel in de Z-rubriek als in de klasse ZZ uitkomen. Hij neemt meerdere paarden mee naar Tolbert, onder andere voor het ZZ-springen KM Wish. Dit paard pakte internationaal enkele overwinningen, zoals afgelopen jaar in Helsinki, Wiener Neustadt en Warschau. Gezien de reputatie van KM Wish is het niet uitgesloten dat Vrieling zich weer serieus mengt in de strijd om de hoofdprijs van Indoor Tolbert, de Bouwman paardentrailer. Verleden jaar ging Vrieling ook met de hoofdprijs naar huis, toen met het paard Flashdance.

Na enkele jaren van afwezigheid mag Indoor Tolbert zich weer verheugen in de komst van een van de andere Nederlandse topruiters: Gert Jan Bruggink. De ruiter uit De Lutte neemt zijn paard Connely mee, waarmee hij afgelopen jaar diverse internationale concoursen reed.

Een amazone van kaliber is Suzanne Tepper. Tepper rijdt voor de stal van haar partner Jur Vrieling en komt met de paarden Cohiba en For Fashion in Tolbert in de ZZ-rubriek uit. Met Cohiba werd Tepper begin dit jaar tweede in het Noorse Vestfold. De 30-jarige Tepper weet zich dikwijls bij grote concoursen, zowel in Nederland als het buitenland, in de prijzen te rijden.

Ze start ook in de Z-klasse en neemt daarvoor drie jonge paarden mee. Ook Vrieling komt uit in de klasse Z, net als Hans de Vries uit Gytsjerk, een van de vaste deelnemers van Indoor Tolbert. De Vries wist in 2012 de Grote Prijs van Tolbert te winnen.

Vanuit Duitsland komt Hartwig Rhode naar Tolbert. Hij wist in2008 de Grote Prijs op zijn naam te schrijven en zat ook verleden jaar in de barrage.

Ook veel regionaal bekende ruiters zullen voor het voetlicht komen en één daarvan is Robert Havinga uit Eelderwolde. In augustus wist hij het concours hippique van Burgum op zijn naam te schrijven met zijn paard Bacardi. Deze nazaat van Numero Uno zal Havinga ook in de ZZ-rubriek in Tolbert starten, evenals El Con Lanzador. Havinga start niet alleen in de ZZ-rubriek, ook komt hij in actie in de Z-klasse. In die categorie werd de ruiter uit Eelderwolde in februari tijdens het Gronings kampioenschap Z springen tweede.

Voor Tessa Hoeksema wordt Indoor Tolbert een echte thuiswedstrijd. De 19-jarige amazone uit Tolbert  neemt in ieder geval haar beste paard Twin Twin mee naar de HJC Manege. Een paard dat volgens haar ervaring genoeg heeft om zich met de beste combinaties te meten.

Hoewel de Z en ZZ klasse met de bekende toppers het meest in het oog springen, zijn ook de andere springrubrieken het bezoeken zeker waard. Ruiters met jonge paarden die nog moeten doorgroeien naar de top komen in actie in onder meer het springen voor B, M en L-combinaties. Ook hierin zijn dikwijls bekende ruiters te vinden. Zij zetten talentvolle paarden in bij Indoor Tolbert om deze meer ervaring te laten opdoen.

Het hoofdnummer van Indoor Tolbert, de Grote Prijs met als hoofdprijs de Bouwman paardentrailer, wordt zaterdagavond verreden.

No Replies to "Springruiters van allure naar Indoor Tolbert"