Eemsmondwedstrijd in De Mencke

In sporthal De Mencke in Uithuizen, onlangs nog het toneel van het door GAV Unitas georganiseerde Eemsmond Turnevent, wordt zaterdag 14 juni voor de derde keer de Eemsmondwedstrijd georganiseerd. Dit initiatief is drie jaar geleden ontstaan doordat GAV Unitas uit Usquert en SVU uit Uithuizen meer gingen samenwerken omdat beide verenigingen les geven in De Mencke. Op die manier konden ook de meisjes die bij een vereniging gymmen welke niet bij de KNGU is aangesloten, een wedstrijd turnen.

De deelnemende verenigingen zijn Olympia uit Roodeschool (trainster Jantje Boer),  Mexs*2000 uit Uithuizermeeden (trainters Stijnie Smit en Jeanette van der Land), SVU uit Uithuizen (trainers Stijnie Smit en Nick Pieterman), DIOS uit Zandeweer (trainster Stijnie Smit), GAV Unitas uit Usquert (trainsters Linda Uilhoorn, Sandra Bosman en Marian Bakker) en VIOS uit Warffum (trainster Sandra Bosman). Mexs*2000, SVU, GAV Unitas en VIOS zijn bij de KNGU aangesloten, de andere twee verenigingen niet.

Helaas is de gymvereniging in Kantens vorig seizoen opgeheven. De meisjes die meedoen worden op niveau en leeftijd ingedeeld en volgens de regels van de KNGU zodat alle meisjes mee kunnen doen. Ze worden beoordeeld door juryleden die door de KNGU zijn opgeleid. Alle verenigingen die meedoen aan KNGU-wedstrijden zijn verplicht om ook juryleden te leveren. Ieder jaar zijn hier nieuwe cursussen voor.

Dit jaar zullen er voor Unitas ruim twintig meisjes meedoen en wel van niveau R2 tot N2. Het plezier staat bij deze wedstrijd voorop en daarom is er voor iedereen een medaille en een diploma. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 14 juni. De toegang is gratis en de eerste wedstrijd begint rond half negen in de ochtend. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Eemsmond 100% fit.

No Replies to "Eemsmondwedstrijd in De Mencke"