Omloop van Bedum wordt weer spektakel

De voorbereidingen voor de 31e editie van de Bedumer wielerronde zijn in volle gang. Op dinsdag 17 juni zal er weer een breed programma worden gepresenteerd, met als hoogtepunt natuurlijk de Omloop van Bedum over een afstand van honderd kilometer.

De jubileumuitgave van de Omloop van Bedum over tachtig kilometer eindigde vorig jaar in een massasprint waarin plaatselijk favoriet Wouter Haan, in 2011 nog winnaar, door Martin Bauer werd geklopt. Vladi Riha uit Bremen finishte als derde.

De Bedumer koers staat te boek als de grootste van het Noorden. ‘Dit succes hebben wij, als Stichting Omloop van Bedum, te danken aan onze trouwe sponsoren, de vele enthousiaste vrijwilligers en het groot aantal vrolijke en enthousiaste bezoekers, supporters en marktlui. Ook de reclamekaravaan was een feest en laten we de wielrenners zelf niet vergeten, ze hebben er weer een spektakel-stuk neergezet. Zowel op de fiets, als achter de derny’s. De dames marathonschaatssters maakten er een spannende dernyrace van. Beide dernyraces kregen een voor het publiek prachtige Bedumer winnaar met Wouter Haan en Jolanda Langeland. De derny’s zullen dit jaar zeker terug komen’, aldus de organisatie.

Dankzij gulle giften van sponsoren en publiek kon men 3.472,50 euro aan het KWF-fonds doneren. Dit bedrag is bijeengehaald door sponsoring aan de Omloop en collectes bij zowel de Omloop als in het weekend erna tijdens het Bedrijvenvoetbaltoernooi.

Bij die samenwerking alleen is het niet gebleven. Er is afgelopen jaar een eerste aanzet gedaan voor een jaarlijkse sportweek, georganiseerd door de gemeente Bedum en diverse sportverenigingen en organiserende stichtingen, waarbij onder andere DIO Bedum (beachvolleybal), Bedrijvenvoetbal en Omloop van Bedum prominent op de agenda stonden. Verder waren er tal van andere activiteiten georganiseerd. Deze zullen zeer waarschijnlijk ook dit jaar een vervolg krijgen.

Een speciaal dankwoord richt de organisatie aan sponsoren, gemeente, politie en vrijwilligers. ‘Zonder jullie is er geen Omloop van Bedum. We zijn jullie allemaal, van groot tot klein, zeer dankbaar en hopen jullie ook dit jaar te mogen verwelkomen en namens jullie weer een prachtige evenement te organiseren.’

Het stichtingsbestuur probeert een succesvol vervolg te geven aan de reclamekaravaan, de bruisende zomermarkt, de spannende derny-races en natuurlijk de wielerronde. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

13.00–21.00 uur Zomermarkt
16.00–17.00 uur Reclamekaravaan
17.15–17.45 uur Dernyrace marathonschaatssters
17.45–18.15 uur Muziekkorpsen
18.15–18.45 uur Dernyrace (oud-)marathonschaatsers
19.00–21.15 uur Omloop van Bedum over 100 km.

No Replies to "Omloop van Bedum wordt weer spektakel"