Bakkeniste Mollema terug in Loppersum

sandramollema
Sandra Mollema in de bak bij Raymond de Rooy (2) tijdens de halve finale van het EK in 2008 (foto: L.A. Kosters).

In Loppersum worden zaterdag 14 juni op het sportpark aan de Bosweg de jaarlijkse Esso grasbaanraces verreden. Ex-bakkeniste en MFAC-clubrijder Sandra Mollema uit Stedum zal weer even de adrenaline van de grasbaanwereld snuiven in het zijspanteam van Josh Goodwin uit Engeland. Tien jaar geleden was de nu 25-jarige Sandra Mollema één van de jongste zijspanpassagiers van Nederland. Destijds behaalde ze als bakkeniste bij Raymond de Rooy uit Loppersum goede resultaten met onder andere een tweede  plek op het NK van 2007 en een vijfde plek op het EK van 2008.

Dat zij een uitmuntende bakkenist is blijkt wel uit het feit dat, toen De Rooy een punt achter zijn racecarrière zette, veelvuldig Nederlands en Europees kampioen William Matthijssen haar ‘inpikte’ en vroeg of ze een jaar zijn vaste bakkenist wilde vervangen. Met hem behaalde de Noord-Groningse in 2010 een tweede plaats op het EK en werden ze Nederlands kampioen.

Nu mag Mollema het weer even proberen. Tijdens de ONK grasbaanraces is ze bijrijder van de jonge, talentvolle Engels kampioen Josh Goodwin. Goodwin heeft dit seizoen in Nederland de wedstrijden in Roden en Siddeburen op zijn naam geschreven. Zullen ze Matthijssen in Loppersum weer kunnen verslaan? Als het aan Mollema ligt wel: ‘Het is natuurlijk geweldig om weer te rijden. Zeker op de thuisbaan van Loppersum. Ik ben goed in vorm en zal er alles aan doen om goede klassering te halen’, meldt ze zelfverzekerd.

Op het avondprogramma staat verder een sterk deelnemersveld bij de ONK solorijders, de zogenaamde specials senioren, waarbij de in bloedvorm verkerende Jannick de Jong aan de start verschijnt. De Jong heeft onlangs zijn eerste WK Langbaan gewonnen en dat is een grote prestatie. Ook de Shorttrackers rijden hun ONK in Loppersum. ’s Middags rijden de jongeren het jeugdprogramma.

De vierhonderd meter korte baan staat garant voor spannende wedstrijden en veel gezelligheid. Vanwege het unieke en feestelijke karakter van het evenement, het organiserende MFAC Loppersum bestaat namelijk veertig jaar, nodigt de vereniging iedereen uit om al vanaf vrijdagavond voor de wedstrijd aanwezig te zijn. Zij stelt kampeerplaatsen met douches en toiletten beschikbaar. Bovendien is er vrijdagavond in samenwerking met SC Loppersum voor de wedstrijd een voetbaltoernooi (40+) met deelname van onder anderen monteurs, fans en teams uit de regio.

Na afloop verzorgt een deejay de muziek. De organisatie heeft een groot scherm opgesteld waar liefhebbers de WK voetbalwedstrijd Nederland-Spanje kunnen bekijken. MFAC Loppersum heeft veel ervaring met het organiseren van grote race-evenementen. Daarvoor zijn ze in 2012 met de KNMV-Baansport Trofee onderscheiden.

De training van de jeugd begint om 10 uur. De start van hun wedstrijd is om 12.00 uur. De rijders voor het ONK beginnen om 14.00 uur met hun oefenrondjes. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Races die de liefhebbers van goede motorsport kunnen aanschouwen zijn: Specials Senioren (ONK); ü  Zijspannen (ONK). Shorttrack ST1 (ONK); Shorttrack ST2 (ONK); 125cc Specials (ONK); Specials Nationaal (J&N) en 50 cc/65 cc/85 cc/125 cc jeugd (J&N)

 

No Replies to "Bakkeniste Mollema terug in Loppersum"