Pijnlijk verlies dames Omlandia

damesomlandia
Marlies Bijman (links) probeert Veendammer Sandra Visscher de bal te ontfutselen. Laureen Afman en Marijke Bats (rechts) kijken toe.

Het eerste vrouwenteam van voetbalvereniging Omlandia heeft vrijdagavond in de eigen Tiggelhal met 3-5 op de broek gekregen van Veendam. Halverwege het duel stond het 0-3. Het was een pijnlijke nederlaag van het team dat volgens coach Wichard Slagter op het kampioenschap aast.

De Ten Boerster dames kregen in de eerste helft geen voet aan de grond. Er was weinig balcontrole, de passing was allesbehalve zuiver en de beleving ver te zoeken. het was ronduit tam wat de thuisclub liet zien. De Veenkolonialen hoefden zich niet eens bovenmatig in te spannen om zich de tegenstander van het lijf te houden. Selma Hut opende de score voor de gasten. Teamgenote Jannie Dekker verdubbelde de marge en Helen Koch bepaalde de ruststand op 0-3.

Het was duidelijk dat er een stevig nootje gekraakt moest worden om Omlandia weer in het goede spoor te krijgen. Enkele krachteloze schoten daargelaten leek het er niet op dat he ttij zou keren. Sterker nog, Helen Koch maakte er 0-4 van en vanaf dat moment leek de thuisclub een verloren wedstrijd te spelen. Zaalvoetbal is echter van een heel andere orde dan veldvoetbal en dat werd maar weer eens gedemonstreerd. Paula Riemersma scoorde twee keer op rij en verkleinde de achterstand tot 2-4. Toen José de Jonge er 3-4 van had gemaakt, leek er nog van alles mogelijk.  De tijd tikte echter in het nadeel van Omlandia weg en uiteindelijk was het Selma Hut die de eindstand op 3-5 bepaalde.

De vrouwen van Omlandia wisten de eerste twee competitieduels te winnen, maar staan na de nederlaag weer met beide benen op de grond. Zo vroeg in de competitie is er natuurlijk nog geen man overboord. Er is in ieder geval wel een teken afgegeven dat niet iedere tegenstander van de Omlandianen zich als een mak schaap naar de slachtbank laat leiden.

*Omlandia VR1 – Veendam 3-5 (0-3). Selma Hut 0-1; Jannie Dekker 0-2; Helen Koch 0-3; Helen Koch 0-4; Paula Riemersma 1-4; Paula Riemersma 2-4; José de Jonge 3-4; Selma Hut 3-5.

No Replies to "Pijnlijk verlies dames Omlandia"