Dames Memesa komen te kort in topper

De dames van volleybalvereniging Memesa hebben in de topper in de eerste klasse B een nipte 3-2 nederlaag geleden. In en tegen Rolde was de Damster ploeg niet de mindere maar verloor desondanks toch in vijf sets.

Zonder de vaste libero, die op vakantie was, traden de meiden van Memesa in Rolde aan in de wetenschap dat ze zelf op een vierde en Rolde op een tweede plaats stond. Op voorhand kon dus een spannende wedstrijd verwacht worden. Memesa ging furieus van start en nam brutaal een voorsprong via met name veel servedruk. Rolde had hierop geen antwoord en kon de aanvallers niet in stelling brengen.

Later in de eerste set nam de serve-druk af en werden er meer fouten geproduceerd waardoor de Drenten dichterbij kwamen en op een gegeven moment zelfs op voorsprong wisten te komen. Bij een 22-20 stand in het voordeel van de thuisploeg werd een time-out aangevraagd door Memesa. Niet zonder resultaat, want na een foute serve van Rolde gaf Memesa niets meer weg en trok het de eerste set naar zich toe: 22-25.

Memesa was beter in staat om meer af te dwingen maar maakte ook te veel missers. De thuisclub daarentegen speelde niet spectaculair maar maakte in de tweede en derde set wel minder fouten. Zo leek Memesa de betere ploeg maar deed men zich zelf tekort. Beide sets (25-19 en 25-22) werden dan ook ingeleverd.

In de vierde set wisten de Damster dames weer veel serve-druk te leveren. wat direct resulteerde in een grote voorsprong. Omdat ook de passing en het veldspel goed verzorgd werden en het foutenpercentage aanvallend naar beneden ging, werd Rolde in deze set kansloos gelaten: 13-25.

Me veel vertrouwen werd aan de beslissende vijfde set begonnen. Wederom was de servedruk voor Rolde te groot en Memesa nam een 1-4 voorsprong. Er was vooral geloof in eigen kunnen en dat straalde het team ook uit. Door een aantal prima aanvallende scores aan de kant van de thuisclub keerde de spanning in de set echter volledig terug.

Bij een 9-9 stand werd nog een time-out aangevraagd en werd door de Memesa-coaching duidelijk gemaakt dat met vertrouwen doorgespeeld moest worden. Vertrouwen dat op basis van het wedstrijdbeeld terecht was. Jammerlijk genoeg slopen er echter aan het einde van de set weer een aantal onnodige fouten in het spel van de Damster dames en dat resulteerde uiteindelijk in verlies van de vijfde set. Rolde kon drie punten op het conto bijschrijven en Memesa twee.

Hoe close de wedstrijd was bleek achteraf wel uit het aantal gemaakte punten. Rolde produceerde er 101 tegen Memesa 100. Ondanks de nipte nederlaag blijven de meiden van Kees Parent jr. en Dolf Langerhuizen in  het spoor van de top drie.

Volgende week wordt thuis gespeeld tegen Volklubol, de nieuwe nummer twee op de ranglijst en de week daarna staat de uitwedstrijd tegen koploper Olympia op het programma. Na beide wedstrijden kan er een tussenbalans opgemaakt worden.

* Rolde- Memesa 3-2. Setstanden: 22-25, 25-19, 25-22, 13-25 en

No Replies to "Dames Memesa komen te kort in topper"