Meer punten maar wel verlies voor Memesa

De dames van Memesa hebben voor de vierde keer op rij de overwinning aan de tegenstander moeten laten. In de eigen sporthal Eelwerd in Appingedam werd met 2-3 van Emmen 95 verloren.

Na van de top drie te hebben verloren, waarbij er toch steeds wel kansen waren geweest op meer, kwam nu nummer vier op bezoek. In Eelwerd wilden de dames wel eens weer een wedstrijd winnen. Vol enthousiasme werd de strijd in gegaan. Nadat de beginfase van de wedstrijd redelijk gelijk opging kwam de thuisclub door een zeer sterke servebeurt van Emmen op een achterstand van maar liefst tien punten te staan. Een achterstand die niet meer goed gemaakt werd maar waarbij het betere spel in de tweede helft van de set voor Memesa was: 18-25.

Met vertrouwen werd dan ook aan de tweede set begonnen. In de tweede set was er sprake van een zeer gelijk opgaande strijd waar aan beide kanten goed werd verdedigd wat een aantal prima rally’s opleverde. Aan het einde van de set toen het er uiteindelijk om ging wie de set naar zich toe ging trekken werden er echter aan Memesa zijde te veel fouten gemaakt. Hierdoor ging ook de tweede set verloren: 19-25.

In de derde set werd vooral gecoacht  op vertrouwen blijven houden in eigen kunnen. Dat pakte goed uit. In de hele derde set was Memesa de bovenliggende partij en wist de set naar zich toe te trekken: 25-17. Het leek erop dat de dames na een 2-0 achterstand de wedstrijd nog konden doen kantelen.

De vierde set werd dan ook furieus begonnen. De dames lieten zien waartoe ze in  staat zijn maar wat er de laatste weken maar niet uit wil komen. De tegenstander werd volledig overklast. Op alle fronten was Memesa de bovenliggende partij. De set werd zeer overtuigend met 25-9 gewonnen.

Daar waar verwacht mocht worden dat de dames uit Appingedam de wedstrijd naar zich toe zouden gaan trekken werden er in de vijfde set toch weer teveel fouten gemaakt. Met het in het zicht hebben van de overwinning legden de dames zichzelf waarschijnlijk toch weer teveel druk op. Het maken van fouten aan eigen kant van Memesa gaf Emmen weer het gevoel dat er nog iets te halen viel en zo kon het gebeuren dat na een zeer overtuigende overwinning en zeer goed spel in de vierde set de alles beslissende vijfde set toch naar Emmen ging: 8-15.

Wederom een nederlaag in een wedstrijd waarin Memesa zeker niet de onderliggende partij was en zelfs meer punten wisten scoren dan de tegenstander(95-91)

Na deze nederlaag staan de dames op de zesde plaats, een plek waar ze op dit moment thuis horen. Donderdagavond mogen de dames in Groningen tegen Oryx, de nummer tien op de ranglijst, weer een overwinning proberen te halen.

* Memesa – Emmen 95 2-3. Setstanden 18-25, 19-25, 25-17, 25-9 en 8-15.

No Replies to "Meer punten maar wel verlies voor Memesa"