Horseball ponyteam Nederlands kampioen

Horseball3
Het kampioensteam van manege Biessum was te sterk voor de tegenstanders op het NK.

Het Horseball ponyteam van Manege Biessum uit Delfzijl is afgelopen weekend in Ermelo Nederlands kampioen geworden. Ook wonnen ze alle wedstrijden van het toernooi en namen dus twee bekers mee naar huis.

Horseball is een spectaculaire nieuwe paardensport. Het is een teamspel waarbij vier ruiters met een bal zoveel mogelijk doelpunten proberen te scoren in het 3,5 meter hoge doel van de tegenstanders. Het vergt durf, behendigheid en dressuurvaardigheid van de beoefenaars. De sport wordt in negen Europese landen, waaronder België en Frankrijk gespeeld. De internationale competitie wordt op paarden gereden, door zowel mannen-, vrouwen-, als gemengde teams.

De tegenstanders van Delfzijl komen veelal uit de grensstreek met Duitsland of België, maar ook in het Drentse Vries rijdt een team. Dat het meest noordelijke team veel te sterk voor ze was bleek al snel.

Het team uit Delfzijl staat onder de enthousiaste leiding van Hilke Haringa en haar man Johan Haringa. In haar wedstrijdteam van zes spelers, stalen ze de show. Ze reden onbevreesd met losse handen, maar mèt bal, in volle galop op het doel af. Er werd flitsend snel overgegooid naar teamgenoten, gekeerd, gedraaid en geraapt. Kortom, horseball is niet voor doetjes. Dat heeft de woordvoerder van het team dan ook aan omroep Gelderland uitgelegd.

Het wedstrijdteam, alle ondersteunende overige teamgenoten en hun supporters zijn moe maar zeer voldaan naar de manege teruggekeerd. Er wordt enthousiast verder getraind voor opnieuw een succesvol horseballseizoen in 2015. De Horseball Vereniging Nederland hoopt dat de bekendheid en populariteit van het spel snel zal groeien. Het kampioensteam in Delfzijl zet zich daar in ieder geval graag voor in.

No Replies to "Horseball ponyteam Nederlands kampioen"