Brons voor Houtman op NK Schoorl

Gonny op podium SchoorlGonny Houtman uit Winsum heeft zondagmiddag in Schoorl, na opnieuw wat tegenslag in de voorbereiding, een prima prestatie geleverd door als derde te eindigen bij het NK over 10 kilometer bij de Vrouwen 60. De hardloopster uit het kanodorp is lid van de plaatselijke vereniging Artemis en een van de kandidaten voor de titel Sportvrouw van het Jaar 2014 tijdens het Noord-Groninger Sportgala in Loppersum.

De weersomstandigheden op het als zwaar bekend staand geaccidenteerde parcours met veel vals plat waren goed. Droog, af en toe een schraal zonnetje en een beetje wind. Op de 10 kilometer stonden totaal 5000 wedstrijd-en recreatielopers aan de start. Gonny  Houtman kwam slecht weg bij de chaotische start, waarbij er veel hang- en trekwerk en valpartijen waren. Haar naaste concurrentes Joke van Bruggen uit Wieringermeer en Rinie Ebisch uit Helden hadden een veel betere start en namen meteen een voorsprong. Hoewel beiden in haar gezichtsveld bleven, slaagde Houtman er niet in het gat te dichten.

Van Bruggen won uiteindelijk in een tijd van 46.27 minuten. Ebisch volgde op slechts drie seconden. Houtman noteerde 46.51 minuten en was zeer tevreden met haar bronzen medaille. De prijsuitreiking vond plaats in de theaterzaal van sportcentrum De Blinkerd, waar als afsluiting voor alle prijswinnaars in de diverse leeftijdscategorieën op het podium het Wilhelmus werd gespeeld.

Koos Durenkamp (Winsum) nam eveneens deel aan het NK 10 kilometer en wel in de categorie Mannen 70. Een versnelling in het laatste gedeelte van zijn race leverde hem na 47.26 minuten nog een verdienstelijke vijfde plaats op. Nederlands kampioen op de 10 kilometer bij de mannen werd opnieuw Abdi Nageeye (Apeldoorn) in 28.50 minuten. Jip Vastenburg (Apeldoorn) prolongeerde haar titel bij de vrouwen in 33.07 minuten. Arjen Kwint (Loppersum), Simone Binnema (Eenrum) en Jaap Smith (Baflo) gingen `s morgens al van start op de 30 kilometer en liepen alle drie een sterke race. Kwint finishte na 2.26.00 uur (M40+:278e), Binnema eindigde met een tijd van 2.31.00 uur op een keurige zevende plaats bij de Vrouwen 45. Zij verbeterde haar oude toptijd op deze afstand met 1.34 minuten.  Smith ontmoette aan het eind van zijn race de man met de hamer en moest vele minuten inleveren. Zijn tijd van 2.38.40 uur was goed voor een 87e plaats bij de Mannen 45. Een prestatie die er best mag zijn.

No Replies to "Brons voor Houtman op NK Schoorl"