Strijd om rugbytitel nadert ontknoping

phoenixdwingeloo
Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen.

De strijd om de rugbytitel in de derde klasse Noord- Oost wordt met de week spannender. De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl en Dwingeloo bezetten de eerste twee plekken waarbij opgemerkt moet worden dat Dwingeloo nog een wedstrijd minder heeft gespeeld, maar wel drie punten achterligt op de boven verwachting presterende ploeg uit de havenplaats. Hierna volgen Zwolle en Drachten in het kielzog van beide ploegen. Dit alles werd echter afgelopen week bijzaak door het schokkende nieuws dat de vader van een van de spelers van DRC Phoenix plotseling was overleden. Als eerbetoon werd door beide ploegen en supporters een minuut stilte in acht genomen.

Na dit moment van bezinning was het weer volop actie wat de klok sloeg. Beide ploegen hielden elkaar in de beginfase in evenwicht. Zoekend naar zwakke plekken in elkaars defensie ging het spel in hoog tempo op en neer. De teams gaven elkaar geen centimeter cadeau. Langzaam maar zeker drong bij DRC Phoenix door dat er tegen dit Dwingeloo wel wat te halen viel. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd kansloos verloren maar nu waren de kaarten anders geschud.

De Delfzijlsters begonnen in het verloop van de eerste helft Dwingeloo verder terug te dringen en lange tijd op eigen helft vast te pinnen. Het was echter pas vlak voor rust dat Phoenix van dit overwicht gebruik wist te maken. Rolf Oosterhuis wist, na een goed getimede pass van Patrick Trakzel, tussen twee verdedigers door te breken en ook de fullback te omzeilen. Doordat naast de try ook de conversie succesvol benut werd door Albert Kammenga ging Phoenix met een 7-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft kende een ander spelbeeld. Het was nu Dwingeloo dat Phoenix maar zelden onder de druk uit liet komen en op de eigen helft vastzette. Phoenix bleef echter ook defensief de boel gesloten houden door bikkelhard voor elke meter te knokken. Op zeker moment werd de druk te veel. Snel opvolgende aanvalsgolven konden niet langer gestopt worden en uiteindelijk wist Dwingeloo een verdiende try te scoren. De daaropvolgende conversie werd eveneens benut wat een 7-7 tussenstand opleverde.

Dwingeloo rook bloed en bleef Phoenix in de slotfase van de wedstrijd terugdringen. Door onvoorstelbaar hard werken van de thuisploeg bleef verdere schade uit en deelden beide ploegen de punten. Hierdoor blijft het verschil op de ranglijst drie punten en zal de ontknoping in de strijd om het kampioenschap pas in de laatste weken beslist gaan worden. Voor Phoenix is het seizoen eigenlijk al uitstekend te noemen, echter kunnen de spelers zichzelf met nog meer belonen.

No Replies to "Strijd om rugbytitel nadert ontknoping"