Studenten geen obstakel voor DRC Phoenix

Na de topper van vorige week stond voor de rugbyers van DRC Phoenix de wedstrijd tegen de Groninger studenten op het programma. De studenten bivakkeren in de onderste regionen van de ranglijst. Phoenix heeft het altijd lastig gehad tegen de studenten, al zijn de verhoudingen dit seizoen anders. Om mee te blijven doen in de strijd bovenin was er maar een ding wat moest gebeuren en dat was winnen. Dat deden de Delfzijlsters dan ook met 10-69.

Voor de meegereisde supporters was het enigszins koud, maar voor de spelers waren de omstandigheden prima. DRC Phoenix begon rommelig maar drukte de thuisploeg ver terug op eigen helft. Door slordigheden wist Phoenix echter nog niet tot scoren te komen. Na een kwartier spelen kwamen de Delfzijlsters beter in hun spel. Aanvalstactieken werden met succes afgewisseld en al snel scoorden de gasten de ene na de andere try. Bij rust stond er al een 0-38 voorsprong op het bord.

De rust werd gebruikt om diverse wisselingen binnen het team door te voeren. Het grote aantal frisse spelers dat DRC Phoenix kon inbrengen, bracht nieuw elan in het spel. Men bleef de studenten terugdringen en het verschil werd met meerdere tries tot uitdrukking gebracht.

Tegen het einde van de wedstrijd zakte Phoenix wat weg. De studenten zagen hun kans schoon en in korte tijd wist men de eer te redden met twee keurige tries. De sportieve wedstrijd werd uiteindelijk met overduidelijke cijfers door Phoenix gewonnen dat een 10-69 overwinning kon bijschrijven.

De Delfzijlster ploeg heeft nu een rustperiode van twee weken maar zal op zondag 8 maart moeten aantreden voor de uitwedstrijd tegen rugbyclub Zwolle. Dit zal een moeilijke wedstrijd worden waar Phoenix uit een heel ander vaatje moet tappen.

No Replies to "Studenten geen obstakel voor DRC Phoenix"