Twee overtuigende zeges dames Memesa

De dames van volleybalvereniging Memesa hebben de afgelopen week goede zaken gedaan. Na vorige week zaterdag al met 3-1 van Smash & Block te hebben gewonnen, werd donderdagavond in Appingedam Sudosa Desto met eveneens 3-1  aan de zegekar gebonden en twee dagen later werd DIO Bedum met 0-4 verslagen. In totaal konden in acht dagen dertien punten aan het totaal worden toegevoegd.

De Damsters moesten donderdag in thuishal Eelwerd tegen Sudosa Desto uit Assen aantreden.  In een van de beste wedstrijden van dit seizoen, waarin de tegenstander een aantal getalenteerde jeugdspeelsters uit hoger spelende teams had meegenomen, werd zeer degelijk en gedreven gespeeld. Bovendien beschikten de dames over veel veerkracht. Met name de passing was zeer goed verzorgd waardoor veel over het midden gespeeld kon worden en er veel spreiding in de aanvallen zat.  In een gelijkopgaande wedstrijd wist de thuisclub het verschil vooral aan het einde van de sets te maken. De setstanden waren 29-27, 25-18, 14-25 en 25-23.

DIO Bedum was de volgende hindernis die men moest nemen. Tegen een minder uitdagende tegenstander die zelf te veel fouten produceerde, kwamen de dames niet tot het zelfde niveau als een wedstrijd eerder. Wel werd er bij vlagen weer degelijk en goed gevolleybald. In de eerste twee sets werd vooral niet goed genoeg begonnen en werden veel serve-fouten geproduceerd waardoor steeds van een achterstand teruggekomen moest worden.

Het team uit Appingedam straalde echter vertrouwen uit en gaf geen moment de indruk de controle over de wedstrijd te verliezen. De achterstanden werden steeds met degelijk volleybal en weinig fouten weer ingelopen. De passing was zowel vanuit de serve als in de ralley goed verzorgd. De midden-aanval wist maar moeilijk tot scoren te komen maar met name aan de buitenkanten werd het verschil gemaakt. De eerste drie sets gingen overtuigend naar Memesa met 17-25, 19-25 en 19-25.

In de vierde set was er sprake van een meer gelijk opgaand duel en leek het er even op dat toch weer een set ingeleverd moest worden. Net als donderdag bleek echter dat het team over steeds meer vertrouwen en veerkracht beschikt. Na zelfs een setpoint achter hebben gestaan werd ook de vierde set met 26-28 een prooi voor de gasten. Zo werd een succesvolle week in stijl met een 0-4 overwinning afgesloten.

Door de zeges is Memesa in een week tijd twee plaatsen opgeschoven op de ranglijst. Met een vijfde plek en zicht op meer mag rustig gesteld worden dat de dames het als promovendus tot nu toe prima doen. De volgende wedstrijd is op 7 maart in Oldehove tegen koploper Volklubol waar in de thuiswedstrijd met 3-2 van werd verloren.

No Replies to "Twee overtuigende zeges dames Memesa"