Slordig DRC Phoenix gaat nacompetitie in

Rugbyclub DRC Phoenix heeft zondag de laatste kans op de titel in de derde klasse verspeeld. Een zeer spannende en harde wedstrijd tegen de nummer drie rugbyclub Zwolle werd nipt met 23-19 verloren. Phoenix was al zeker van de tweede plek, maar had nog een theoretische kans om Dwingeloo te passeren. Men was echter afhankelijk van de resultaten van de Drenten. Doordat Dwingeloo geen fout maakte is het nu kampioen in de derde klasse en zullen de Delfzijlsters via de na- competitie moeten proberen om promotie af te dwingen.

De wedstrijd begon onder perfecte omstandigheden en de meegereisde supporters van DRC Phoenix zagen dat de Delfzijlsters goed begonnen. Het waren echter kleine en  onnodige overtredingen die Phoenix opbraken en uiteindelijk Zwolle een penalty kick gaf. De kicker van Zwolle bleek uit het goede hout te zijn gesneden en zette de eerste punten voor de thuisploeg op het scorebord 3-0. Phoenix reageerde direct. Sterk loopwerk in de voorwaartsen bracht de gasten tot vlak voor de try-lijn. Het was Joffrey Ramos die de bal oppikte en door twee medespelers door een groep verdedigers werd gedrukt en zo Phoenix op voorsprong wist te zetten.

Beide ploegen bleken niet voor elkaar onder te doen en een mooie pot rugby in het voorjaarszonnetje begon zich te ontplooien. Een goede combinatie tussen de voorwaartsen en de snelle jongens in de lijn bracht Phoenix weer tot vlak voor de try-lijn van de thuisploeg. De verdediging van Zwolle moest aan de noodrem trekken en Phoenix kreeg van de goed leidende scheidsrechter een penalty toegekend. Patrick Trakzel nam deze razendsnel en stortte zich over de try-lijn waardoor Phoenix een 3-12 voorsprong nam. Zwolle liet het hier niet bij zitten en nog voor de rust wist men door een keurige try en bijbehorende conversie het verschil tot 10-12 te verkleinen en dat betekende tevens de ruststand.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet. De toeschouwers genoten van een boeiend gevecht waarin de spelers elkaar niet ontzagen, maar waar de scheidsrechter zelden echt moest ingrijpen. Het was Phoenix dat de eerste punten op het scorebord wist te zetten. Een goede pass van scrum-half Trakzel gaf fly-half Rolf Oosterhuis de gelegenheid om tussen twee verdedigers door te glippen. Laatstgenoemde wist met een side-step de laatste verdediger te passeren. De conversie werd door Albert Kammenga benut en Phoenix nam een 10-19 voorsprong.

Op dat moment was het enigszins verrassend, omdat Phoenix enorm veel fouten maakte en Zwolle beter in de wedstrijd zat. Zwolle liet zich ook niet van zijn stuk brengen en begon Phoenix steeds verder terug te drukken. Het was dan ook terecht dat de thuisclub in de slotfase met twee tries de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.

De Delfzijlsters konden met een bonuspunt huiswaarts keren omdat men met een verschil van minder dan zeven punten (23-19) had verloren en dat levert in de competitiestand eveneens een punt op. Voor Phoenix staat zondag de laatste wedstrijd op het programma. Dan zal er thuis op sportpark Tuikwerd gespeeld worden tegen rugbyclub Drachten, wat eveneens een geduchte tegenstander is. De wedstrijd begint om twee uur.

No Replies to "Slordig DRC Phoenix gaat nacompetitie in"