Medailles voor turnsters VIOS

IMG_9954 IMG_9961 IMG_9963
De medaillewinnaars van VIOS, gekleed in het rood met zwarte tenue, mogen binnenkort opnieuw laten zien wat ze in huis hebben.

Vijf turnsters van VIOS uit Warffum hebben zaterdag geturnd tijdens de eerste voorwedstrijd van NTS B in Hoogkerk. Zij deden dit niet onverdienstelijk, want er konden een zilveren en twee bronzen medailles mee naar huis worden genomen.

In de eerste wedstrijd turnden twee meisjes. Denise Raat kwam uit in de categorie jeugd 2 supplement G en Vera Bijsterveld in de categorie pupil 2 D2. Het eerste toestel was de balk. Voor Raat was dit een slecht begin, met drie vallen van de balk en een element vergeten scoorde ze het laagste cijfer op de balk. Bij Bijsterveld ging de oefening ook minder goed dan tijdens de trainingen. Door de zenuwen kon zij de wiebels niet onder controle krijgen. Met radslag wist ze wel haar voeten op de balk te plaatsen, maar bleef helaas niet op de tien centimeter smalle balk staan.

Het tweede toestel was de sprong. Hier bleken beide turnsters goed in te zijn. Denise Raat sprong twee keer een handstandoverslag over de pegasus. Met haar eerste sprong scoorde 11.300 punten. Tijdens de tweede sprong kwam ze verkeerd op de springplank waardoor deze niet goed ging. Vera Bijsterveld springt handstandoverslag over de kast en een hurksalto. Met beide sprongen scoorde zij het derde cijfer op sprong.

Het derde toestel was de vloer. Voor beide turnsters was dit de eerste keer dat zij tijdens de wedstrijd een oefening op muziek turnden. Denise Raat liet een mooie strakke oefening zien en scoorde hiermee het derde cijfer op vloer. Vera Bijsterveld turnde voor het eerst arabier flikflak alleen op een wedstrijd, met hier en daar nog wat kleine foutjes scoorde ze het vierde cijfer op vloer.

Als laatste toestel was er de brug. Denise Raat turnde een mooie strakke oefening met een mooie hoge salto af. Vera Bijsterveld maakte het nog even spannend tijdens het inturnen. Ophurken op de lage ligger wou niet lukken, maar tijdens de wedstrijd ging dit helemaal goed. Denise Raat werd derde en mocht het brons mee naar huis nemen. Vera Bijsterveld eindigde als vijfde.

In wedstrijd twee turnde Sophie van Genuchten in de categorie jeugd 1 D1. Dit seizoen is zij twee niveaus omhoog gegaan en heeft hier extra hard voor gewerkt. Ze begon op sprong. Met twee mooie sprongen scoorde zij hier het vijfde cijfer op.

Het tweede toestel was de brug, hier had Van Genuchten nog moeite mee. De driekwart reus wilde nog niet lukken en af en toe lukte ophurken op de lage ligger. Tijdens het inturnen lukte ophurken op de lage ligger, zodat er hoop voor de wedstrijdoefening was. Helaas mislukte het toen en werd besloten om hulp te krijgen met de driekwart reus. Desondanks scoorde ze nog 10.200 punten.

Het derde toestel was de balk. Van Genuchten turnde een oefening met weinig wiebels, met radslag viel ze echter. Ze scoorde op de balk het vierde cijfer. Het laatste toestel voor haar was vloer. Ze liet hier een mooie oefening zien en scoorde 12.800 punten en dat was het eerste cijfer op vloer. Dit was voor haar de eerste wedstrijd dat ze op vloer een oefening op muziek moest turnen. Van Genuchten eindige als vijfde.

In de laatste wedstrijd turnde Tessa Kool in categorie pupil 1 D2 en Bo Dopma in de categorie instap D1. Kool begon op vloer. Ze turnde hier een keurige oefening en scoorde het eerste cijfer. Bo Dopma begon op brug en ook zij scoorde het eerste cijfer. Het tweede toestel voor Kool was de sprong. Ze liet twee keer een mooie handstandoverslag tot ruglig zien en scoorde het derde cijfer op sprong. Dopma turnde op balk een mooie oefening, helaas viel zij met de koprol van de balk.

Het derde toestel voor Tessa Kool was de brug. Het is haar beste toestel en dat heeft ze laten zien. Ze scoorde 13.750 punten het eerste cijfer op de brug. Dopma moest voor het eerst een oefening op muziek turnen op de vloer. Door de spanning wist ze het allemaal even niet meer en miste hierdoor een aantal elementen. Het laatste stukje pakte ze weer op een scoorde toch nog 9.300 punten op de vloer.

Het laatste toestel voor Kool was de balk, met hier en daar wat wiebels en een val met koprol liet ze een mooie oefening zien. Voor Dopma was sprong het laatste onderdeel. Ze begon met een hurksalto, waarvoor de jury bijna geen aftrek kon geven. Ze scoorde maar liefst 14.050 punten voor haar salto. Ook haar handstandoverslag tot ruglig was keurig. Tessa Kool werd tweede en mocht het zilver mee naar huis nemen. Bo Dopma eindigde als derde.

Op 21 maart turnt het vijftal de tweede voorwedstrijd in Uithuizen. Dan wordt duidelijk welke turnsters zich hebben geplaatst voor het provinciaal kampioenschap op 16 mei in  Uithuizen.

 

No Replies to "Medailles voor turnsters VIOS"