Bittere pil voor dames Memesa

De dames van volleybalvereniging Memesa hebben in Emmen met 4-0 verloren van een efficiënt en degelijk spelend Emmen 95. De laatste weken wordt steeds duidelijker dat de Damsters progressie boeken, maar dat ze tegen topploegen telkens net iets te kort komen. Tegen De Emmenaren was men vastbesloten om het goede spel met een overwinning te bekronen, maar dat pakte dus iets anders uit.

Vol goede moed en vertrouwen togen de dames van Memesa vrijdagavond richting Emmen om daar te proberen de stijgende lijn door te trekken. Emmen 95 vertoeft momenteel op de derde plaats. Het was dus opnieuw een mooie test voor de dames uit Appingedam om te kijken hoe ze er aan het eind van het seizoen voor staan tegen een team uit de top van de eerste klasse B. Met positieve agressie werd aan de wedstrijd begonnen. Met sterk serveren en dito aanvallen werd Emmen goed onder druk gezet en werd brutaal een ruime voorsprong genomen. Emmen was duidelijk op zoek naar een strijdplan.

Halverwege de eerste set bleek de thuisploeg in staat het foutenpercentage zeer laag te houden en Memesa tot het maken van fouten te dwingen. Emmen heeft een aantal zeer ervaren speelsters in de gelederen die het team op sleeptouw wisten te nemen. Daar waar het verschil halverwege de set zeven punten was, kwam Emmen naarmate het einde van de set naderde steeds dichterbij. Toen het er echt op aan kwam en de beslissing in de set viel, wist de thuisclub nog een tandje bij te schakelen waar Memesa een aantal fouten op rij produceerde. De eerste set ging dan ook naar de gastvrouwen: 25-23.

In de tweede set bleef Emmen uit hetzelfde vaatje tappen. Zeer degelijk volleybal met weinig fouten en bij de mindere set-ups steeds prima oplossingen van de gelouterde aanvalsters. Tot aan de twintig punten was het een gelijk opgaande strijd waarbij de dames uit Appingedam de thuisploeg goed bij kon houden. Boven de twintig gebeurde echter wat de laatste weken wel vaker gebeurd. Er werden teveel fouten gemaakt op momenten waarop het er echt om ging. Emmen bleef volharden in het foutloos en degelijk spelen en kon zodoende ook de tweede set naar zich toe trekken: 25-22.

De derde set gaf een zelfde beeld als de eerste twee. Memesa wist goed tegenstand te bieden tot de twintig punten, maar verzuimde het uiteindelijk af te maken. Zo ging ook deze set met 25-21 verloren. In de laatste set was de weerstand van de Damsters gebroken. Emmen maakte dankbaar gebruik en schakelde nog een keer een tandje bij. Met goed en degelijk volleybal ging de winst ook in deze set naar Emmen (25-14) en was de 4-0 nederlaag voor Memesa een feit. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt de vijfde plaats in de competitie het maximaal haalbare.

* Emmen 95 – Memesa 4-0. Setstanden: 25-23, 25-22, 25-21 en 25-14

No Replies to "Bittere pil voor dames Memesa"