Pelikaan S. promoveert na zege op Corenos

corenospelikaan
Erik Zuidema van Corenos probeert er tussenuit te knijpen. Doelpuntenmaker Benjamin st Juste zit hem op de hielen. De overige acteurs zijn (vanaf links) Aalderd Duinkerken, Petrit Hoxhaj, Freddy de Grooth en Wouter ten Harkel (foto: Antje ten Harkel-Meijer).

Pelikaan S. speelt volgend seizoen in de derde klasse. Zoveel is in ieder geval duidelijk geworden na de overwinning op gastheer Corenos. De Roodeschoolsters verloren met slechts 0-2 van de ploeg die voor aanvang van het seizoen al als grootste titelkandidaat werd bestempeld. De Oostwolders zijn de eerste amateurclub van Nederland die promotie hebben bewerkstelligd.

Kampioen zal het team van trainer John de Hoop wel worden, daar twijfelt niemand aan. In de vierde klasse C promoveren de nummers één en twee rechtstreeks. Het verschil in punten met naaste belager Mamio, dat verrassend met 2-0 van laagvlieger VVS verloor door goals van Danny van Lang en Pieter Kelder, is tot zeven punten gegroeid.

De eerste confrontatie tussen Corenos en Pelikaan S. eindigde in een 10-2 zege voor de Oostwolders. Kennelijk konden ze nu niet de inspiratie vinden om er iets moois van te maken. Sprankelend was het namelijk allemaal niet wat de gasten op het koude en regenachtige sportpark in Roodeschool lieten zien. De bezoekers hadden wel veel meer balbezit, maar echte kansen werden er niet gecreëerd.

Toch zou de koploper in de vierde klasse C twee keer scoren en daarmee werd de deur naar de derde klasse wagenwijd open gezet. Ex-Appingedammer Johannes Huisman brak de score open. Na amper een half uur trof Benjamin st. Juste het nylon. Misschien was het wel die wetenschap die maakte dat Pelikaan S. niet echt de inspiratie vond om er in het verdere verloop van de wedstrijd nog iets moois van te maken.

Dat had gemakkelijk fout kunnen aflopen als Corenos in de counter wat zorgvuldiger was geweest. Op slag van rust claimde de thuisclub een strafschop toen er hands werd gemaakt. De penalty kwam er niet. Op basis van inzet en strijdlust had Corenos een punt aan het treffen moeten overhouden, maar met dat gegeven alleen win je nu eenmaal geen wedstrijden.

In de tweede helft kreeg Erik Zuidema een goede kopkans, was er gevaar midels een vrije trap van Aalderd Duinkerken en zorgden ook Lars Baar en Anne-Jan ten Harkel voor onrust. Het mocht allemaal niet baten en dus bleef er niet meer dan de schrale troost dat de thuisclub zich dapper had geweerd.

* Corenos – Pelikaan S. 0-2 (0-2).  Johannes Huisman 0-1; Benjamin st. Juste 0-2

 

No Replies to "Pelikaan S. promoveert na zege op Corenos"