Nieuwe voorman Omlandia

Voetbalvereniging Omlandia heeft een nieuwe voorzitter. Na twaalf jaar de hamer te hebben gehanteerd, heeft Wim Bathoorn het stokje aan Johan Bos overgedragen. Bathoorn werd maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering tot erelid van de Ten Boerster vereniging benoemd.

door Merijn Slagter en Nanko Kiel

De club krijgt de komende tijd met meer veranderingen te maken. Nog niet zo lang geleden wist het bestuur van de witblauwen de hand te leggen op de tribune van het voormalige Neptunia. Goed voor zo’n vierhonderd zitplaatsen langs het veld in Ten Boer en een fraaie aanwinst voor de club.

Er waren geluiden dat niet iedereen het met de komst van de tribune eens was, mede vanwege de financiën die hiermee gepaard gingen. Het bestuur van Omlandia heeft de leden echter een plan gepresenteerd waarmee de kosten voor de plaatsing van de tribune gedekt zijn. Het leverde uiteindelijk geen enkele wanklank op en dus komt de tribune definitief naar Ten Boer.

De vertrekkende voorzitter had overigens nog meer goed nieuws voor zijn achterban. Er werd namelijk bekend gemaakt dat er geïnvesteerd zal worden in een plan dat de inrichting van de kantine een flinke boost zal geven. Er is daarbij vooral gekeken hoe er meer sfeer gecreeërd kan worden. Met nieuw meubilair, waaronder een fraaie stamtafel, en een beter verlichtingsplan zal de herinrichting gerealiseerd worden.

Waar scheidend voorzitter Wim Bathoorn echter vooral trots op was, was het feit dat hij eindelijk kon melden dat er ook in Ten Boer een kunstgrasveld aangelegd zal worden op het huidige Wetraveld. Bathoorn heeft zich hier jarenlang sterk voor gemaakt bij de gemeente Ten Boer en was terecht trots dat hij op de avond van zijn aftreden melding kon maken van het nieuws waar Omlandia al zo lang naar snakte. Hij liet tevens weten dat het de bedoeling is dat ook het hoofdveld, met daarnaast misschien wel de Wim Bathoorn-tribune’ binnen enkele jaren van kunstgras wordt voorzien van kunstgras. Een brede glimlach volgde, evenals een groot applaus van de aanwezigen.

Hoewel de ledenvergadering meer weg had van een ‘goed nieuws-show’, werd er uiteraard wel met enige weemoed stilgestaan bij het vertrek van Bathoorn. De uiterst sympathieke en betrokken preses, iemand met passie en toewijding die ook buiten de club zeer gewaardeerd werd, blikte in zijn afscheidsrede terug op twaalf bewogen jaren. Een periode waarin er veel met Omlandia is gebeurd. Er wordt vaak gezegd dat je op je hoogtepunt moet stoppen. Wat dat betreft heeft Bathoorn, gelet op de kwaliteitsimpuls die de vereniging de komende tijd ondergaat, een goed moment uitgezocht.

Over zijn opvolger zei Bathoorn: ‘Wij hebben in de afgelopen tijd uitvoerig gekeken naar een geschikte nieuwe voorzitter en toen de naam van Johan Bos viel, was men meteen positief. Vervolggesprekken leverden bovendien een ‘klik’ op en Johan werd ook steeds enthousiaster om voorzitter van Omlandia te worden. Hoewel ik met weemoed aankondig dat ik na twaalf jaar stop als voorzitter, is Johan een hele goede kandidaat om mij op te volgen. Hij weet van wanten en kan deze club besturen op de manier zoals Omlandia dat verdient.’

Johan Bos nam de woorden van Bathoorn met gepaste trots ter harte. ‘Toen ik benaderd werd om de nieuwe voorzitter van Omlandia te worden, schrok ik wel even, maar ik zeg nooit meteen nee. Ik hou namelijk wel van een uitdaging en net zoals Wim zei, werd ik steeds enthousiaster. Ik heb in het verleden ook veertien jaar bij Omlandia gevoetbald en ben een echte voetbalman’, zo vertelde Bos.

Hij schakelde daarna meteen over naar zijn eerste handeling als kersverse voorzitter door Wim Bathoorn te bedanken voor bewezen diensten. ‘De taakomschrijving van Wim binnen Omlandia is enorm. Dat geeft zijn betrokkenheid duidelijk aan. Zelfs tot aan zijn laatste officiële dag als voorzitter van Omlandia heeft hij zich nog ingezet voor de komst van een tribune en het kunstgrasveld. En dat is gelukt. Dit heet met recht op je hoogtepunt stoppen’, stelde Bos.

Als klap op de vuurpijl werd Bathoorn door zijn opvolger tot erelid van Omlandia benoemd. Nadat Bathoorn een traantje had weggepinkt en de volle kantine van de Ten Boersters nog eenmaal had toegesproken, was het tijd om het glas te heffen. Op de afgelopen twaalf jaar, maar zeker ook op de mooie toekomst die Omlandia voor zich heeft liggen.

No Replies to "Nieuwe voorman Omlandia"