Godlinze daalt af naar reserves

De hoofdmacht van Godlinze komt volgend seizoen niet in de standaard vierde klasse in actie. Clubleiding en spelers hebben besloten om naar de reserves te verkassen. In welke klasse men gaat spelen is nog niet duidelijk.

Godlinze zou komend seizoen normaliter in de vierde klasse uitkomen. Na een tweeluik met vv Poolster was degradatie voor de Glinzers namelijk een feit geworden. De geruchten gingen toen al dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat de groenzwarten, ook vanwege een leegloop onder de spelers, naar de reserves zouden overstappen.

Toenmalig voorzitter Koert Stulp hield zich destijds nog op de vlakte en vertelde dat Godlinze ‘gewoon in de derde klasse’ bleef voetballen als men het tweegevecht met Poolster zou overleven. De wens was in dezen zeker de vader van de gedachte. Bestuur en spelers hebben om tafel gezeten en uit dat overleg is naar voren gekomen dat de spelers het niet zien zitten om in de vierde klasse te gaan acteren. Zij vrezen dat er te weinig kwaliteit overblijft om op dat niveau handhaving te kunnen garanderen.

Je kunt wel van alles willen, maar de realiteit is dat we ook naar de omvang en het niveau van de selectie moeten kijken. Je kunt beter lager gaan voetballen om van daaruit te kijken hoe ver de lat reikt dan dat je ieder jaar op de toppen van je kunnen moet spelen om aan degradatie te ontsnappen’, zegt huidig voorzitter Bas Krajenbrink. Met dit besluit doemt een ander struikelblok op, want men had Winsumer Jur Smit al gestrikt om samen met Hillebrand Mos het eerste team te gaan begeleiden.

Smit werd door het bestuur op de hoogte gebracht van het besluit en zegt verrast te zijn door de plotselinge schijnbeweging van de groenzwarten. ‘Voor zover ik ben ingelicht gaan ze in de onderafdeling spelen. Ze moeten nog wel een regeling met mij treffen. Er is tenslotte wel een overeenkomst, ik ben dus in afwachting van hun voorstel’, aldus de coach die momenteel Nieuw Roden onder zijn hoede heeft.

Krajenbrink wil nog niks over deze kwestie kwijt. ‘We zijn er mee bezig. Er zijn twee partijen bij betrokken. Zij moeten er iets van vinden en tot een oplossing zien te komen. Daarna brengen we het nieuws wel naar buiten.’

Ondertussen wacht men aan de Provincialeweg op de indeling van de reserves, die op 10 juli wordt verwacht. ‘Ondanks alle berichten in de media weten wij nog van niks. We hebben een voorkeur uitgesproken, maar zijn afhankelijk van de KNVB. We wachten de berichten rustig af’, aldus Krajenbrink. Als Godlinze een reserve derde- of een vierdeklasser gaat worden, mag men alleen onder de naam Godlinze 2 opereren. Wil het een eerste elftal blijven, dan rest de B-categorie en wordt er nog lager gespeeld. Zeker is in ieder geval dat men met één elftal en een zevental competitievoetbal gaat spelen. ‘Als de animo groot genoeg is, komt daar misschien wel een tweede zevental bij’, aldus de preses.

No Replies to "Godlinze daalt af naar reserves"