Zure nederlaag NEC Delfzijl

NEC Delfzijl is ook zaterdag met lege handen van het veld gestapt. De thuiswedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis ging met 1-2 verloren. Een zuur verlies voor de Delfzijlsters, die een strafschop misten en de winnende treffer pas in de extra tijd om de oren kregen.

Het team van trainer Erwin Heerlijn ging vorige week met 3-2 onderuit bij LTC en was er uiteraard op gebrand om de eerste wedstrijd op eigen bodem winnend af te sluiten. De aanloop naar een eventueel succes moest op kunstgras worden ingezet, want het hoofdveld van de fusieclub lag er allesbehalve goed bij. De club besloot op vrijdagavond al dat goed voetbal op het echte gras onmogelijk zou zijn. Men spreekt de hoop uit dat de gemeente snel in actie komt. NEC heeft vrij recent zijn achthonderdste lid ingeschreven en de rek lijkt er nog lang niet uit te zijn. ‘We hebben het hoofdveld gewoon hard nodig’, zegt men binnen de vereniging.

Na een klein kwartier spelen viel er op het nieuwe kunstgras nog geen zinnig woord te zeggen over wie er nou de bovenliggende ploeg was. De gastheren hadden weliswaar meer balbezit, maar wisten niet veel onheil aan te richten. Thijs Pereboom was namens de Sluzigers het gevaarlijkst. Zijn schot werd echter onschadelijk gemaakt.

Er was een kwart wedstrijd gespeeld en tot dat moment kon er geconcludeerd worden dat het voetbal niet bepaald hoogstaand was. NEC Delfzijl toonde iets meer daadkracht, terwijl de gasten het in de counter zochten. Even leek er een opleving plaats te vinden toen Danny Moorman een vrije trap over het Delfzijlster doel joeg en NEC-aanvaller Edwin Hodzic een voorzet van Erwin Noordhof naast het doel van de bezoekers joeg.

Na de pauze braken de gasten de wedstrijd open. Danny Moorman ontving de bal op het middenveld en haalde van grote afstand uit: 0-1. Er moest een antwoord van de thuisclub komen. Doelman Abma kreeg het ineens drukker en moest tot twee keer toe voorkomen dat de gastheren langszij zouden komen.

Doelpuntenmaker Moorman moest in de 56e minuut het veld met een enkelblessure verlaten. Hij werd vervangen door Dimitri Kamerling. Enkele minuten later kreeg NEC Delfzijl de kans om op gelijke hoogte te komen. Nadat Erwin Noordhof op de lat had geschoten, maakte DESZ-speler Erwin Geertman hands. De toegekende penalty werd door Thijs Solleveld gemist.

De thuisploeg draaide de duimschroeven daarna nog wat steviger aan en drukte DESZ verder terug. De beloning kwam er in de 89e minuut. Na een aanval over de rechterkant werd Reinier Schumer alleen voor goalie Henrico Abma gezet en was de 1-1 een feit. Abma moest daarna nog een paar keer vol aan de bak om NEC Delfzijl van een voorsprong af te houden.

Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar dat pakte anders uit. Emiel Klomp plaatste in de 94e minuut een dieptebal op Stef Raben en laatstgenoemde liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 1-2.

Ondanks de tweede competitienederlaag ziet Heerlijn mogelijkheden voor zijn team. ‘Dit duel hadden we niet mogen verliezen. Desondanks heb ik veel positieve dingen gezien die me hoopvol stemmen. We gaan echt wel punten pakken, daar maak ik me geen zorgen over.’

* NEC Delfzijl – DESZ 1-2 (0-0). Danny Moorman 0-1; Reinier Schumer 1-1; Stef Raben 1-2.

No Replies to "Zure nederlaag NEC Delfzijl"