Lucky De Pelikanen klopt Poolster

Poolster heeft de kans laten liggen om thuisclub De Pelikanen op een nederlaag te trakteren. De geelzwarten namen voor de pauze de leiding, moesten vlak voor de thee de gelijkmaker incasseren en verzuimden in het tweede bedrijf afstand te nemen. Een doeltreffende kopstoot van invaller Gertjan Wessels leverde de Damsters vervolgens een zeer fortuinlijke driepunter op.

De eerste tien minuten van de derby waren voor de gastheren. Zij lieten het betere voetbal zien en dat leidde tot een tweetal goede mogelijkheden, waarbij het een keer bijna mis ging voor de gasten toen goalie Marcel Werkman een voorzet los liet. Daar vloeide echter geen bloed uit voort.

Na het goede begin viel De Pelikanen terug. Poolster kreeg een unieke mogelijkheid om op voorsprong te komen toen Johan de Groot door teamgenoot Dennis van Dijk voor doelman Rody Bos werd gezet. De inzet werd met de voet door Bos gekeerd. Het was de eerste keer dat hij handelend moest optreden, maar zeker niet de laatste.

Er zat weinig diepte in het spel van de roodwitten, die de bal te vaak breed wilden leggen en in een te laag tempo speelden. Daarbij kwam nog dat de defensie zich zeer onzeker toonde als Poolster de druk opvoerde en het was dan ook geen wonder dat de gasten na 26 minuten aan de leiding wisten te komen. Dom balverlies van Nick Veentjer vormde de inleiding tot de bekeken schuiver van Dennis van Dijk die tot 0-1 leidde.

In de 38e minuut kwam Poolster goed weg toen een messcherpe vrije trap vanaf de zijkant door Werkman tot corner verwerkt kon worden. Vlak voor rust was het alsnog raak. Een soort van voorzet plofte tussen twee verdedigers van Poolster in en werd door Niels Breedijk in het doel gefrommeld: 1-1. Aanvoerder Erik Rentema van Poolster verliet even later geblesseerd het veld en werd door Julian Bos vervangen.

Na de doelwisseling was het Poolster dat als eerste voor gevaar zorgde. Johan de Groot strandde echter op de uitgestoken voet van Rody Bos. De Pelikanen was geen schim meer van de ploeg die de eerste tien minuten had gedicteerd. Men speelde slordig, leed voortdurend balverlies en liet zich de kaas van het brood eten.

Nadat de wegdraaiende De Groot in het strafschopgebied was aangetikt, maar scheidsrechter Tjalma uit Farmsum er geen strafschop in zag, was het de op pad gestuurde Dennis van Dijk die Bos niet wist te verschalken. Niet veel later lukte het ook Danny Wiersum niet om de sluitpost het nakijken te geven. Het mocht een klein wonder heten dat de gasten in die fase niet op een veilige voorsprong waren gekomen. Het missen van de opgelegde mogelijkheden zou ze duur komen te staan.

In 83e minuut besloot coach Remy van der Wal om Milan Bijmolt naar de kant te halen. Zijn plaats in het veld werd door Gertjan Wessels ingenomen. Trainers willen het geluk nog wel eens aan hun zijde hebben bij een dergelijke ingreep en dat was nu ook het geval. Peli mocht een minuut na de spelerswissel een corner nemen die bij de tweede paal neerdaalde. Wessels bezorgde de allesbehalve oplettende defensie van Poolster een boze droom door de bal steenhard tegen het nylon te koppen: 2-1.

De gasten probeerden het daarna nog wel, maar kwamen niet meer tot succes en dus bleven de punten in Appingedam. Een zege die, vanuit Damster oogpunt zeer welkom was, maar zeker niet verdiend. Om een duel te winnen zul je de geboden kansen echter moeten benutten. Poolster kreeg er voldoende maar weigerde de trekker over te halen en bleef derhalve met lege handen achter.

* Poolster – De Pelikanen 2-1 (1-1). Dennis van Dijk 0-1; Niels Breedijk 1-1; Gertjan Wessels 2-1.

No Replies to "Lucky De Pelikanen klopt Poolster"