SV Bedum vergeet derby te winnen

Hij werd vooraf aangekondigd als de wedstrijd van het jaar, maar de derby tussen thuisclub Omlandia en SV Bedum bood eigenlijk weinig vertier. Het affiche was leuk, de wedstrijd een stuk minder spectaculair. Achteraf kon Omlandia blij zijn dat de confrontatie eindigde zoals hij was begonnen. De Bedumers mochten namelijk veel meer aanspraak op de zege maken.

SV Bedum won het afgelopen weekeinde redelijk gemakkelijk met 4-0 van Groen Geel en dat betekenden de eerste punten voor de paarshemden van trainer René Wollerich. Omlandia daarentegen verloor met 3-1 bij Buitenpost en had dus nog wat recht te zetten. De aanvangsfase was voor de bezoekers. In de 7e minuut kreeg de inglijdende Jake Smit de mogelijkheid om de score te openen en drie minuten later was het Erik Setz die kansrijk voor de kooi van goalie Devon Harmsma verscheen, maar het net ook niet wist laten te bollen.

In de 26e minuut probeerde Luuk Jans het met een schot, maar ook hij verzuimde het duel open te breken. Opvallend was wel dat SV Bedum veel balvaster, dreigender en feller in de duels was dan Omlandia. De gastheren speelden soms ver beneden niveau en te traag in de omschakeling. Het duurde tot een kwart wedstrijd alvorens de gastheren iets van een kans konden laten noteren. Een schot van Dennis Loer stuiterde via de benen van Jeroen Haan naast.

Het uitblijven van de op dat moment meer dan verdiende openingstreffer zorgde er voor dat de Bedumer drang naar voren wat afnam naarmate de eerste helft vorderde. Omlandia vond en kreeg de rust om wat meer tegengas te bieden, maar deed er veel te weinig mee. Harmsma was vlak voor de thee alert op een vlammend schot vanuit de tweede lijn en vervolgens werd de rebound door Dennis Loer gekraakt. Bij Omlandia zal niemand hebben geklaagd over de brilstand die er halverwege nog op het scorebord stond. De gasten hadden daarentegen veel meer reden om te morren.

Het duurde na de doelwisseling even alvorens er weer sprake was van wat opwinding. Jeroen Haan zag een prima schot voorlangs vliegen en luttele minuten later vloog een prima genomen vrije trap over de deklat zeilen. De counter van SV Bedum die in de 59e minuut ontstond, na balverlies van Jeroen Scholma, bracht Luuk Jans in balbezit. Hij lepelde de bal voor het doel van Harmsma en zag ploeggenoot Soeratmin Venema snoeihard met het hoofd uithalen. De goalie bokste de bal weg.

Een kegel van Mark Koomen had een beter lot verdiend, maar leidde evenmin tot een treffer. In de 76e minuut werd Omlandiaan Leon van Loon na een goede scoringskans met een brancard van het veld gehaald. Hij had een knieblessure opgelopen en werd door Klaas Swiersema vervangen. Beide ploegen wilden wel, boden ook veel strijd, maar van goed voetbal was geen sprake. Het was kortom niet de vlammende derby die men misschien wel had verwacht. Wat overbleef was de spanning.

SV Bedum trok de teugels nog wat strakker aan en drukte Omlandia achteruit. Wat de gasten echter ook probeerden, de defensie van de thuisclub wilde niet van wijken weten. Aan goed voetbal kwamen de manschappen van trainer Robbie Wentink niet toe. Het was vooral opvangen en reageren. Nadat er over en weer nog wat halve mogelijkheden ontstonden, floot scheidsrechter Kampman voor het einde. Op dat moment zeeg René Hovenkamp ter aarde. Hij was in een duel aan zijn arm geraakt en had verzorging nodig.

Coach René Wollerich van SV Bedum liep ietwat mokkend van het veld. Daar had hij ook alle reden toe. Voetballend had zijn team meer laten zien en ook gezien het aantal kansen kon er niets anders worden geconcludeerd dan dat de gasten zichzelf te kort hadden gedaan. Zijn collega Robbie Wentink was tevreden met de doelpuntloze remise. ‘Als je ons een cijfer zou moeten geven, dan was het soms een vier en dan weer een acht. Het was te wisselvallig.’

* Omlandia – SV Bedum 0-0

No Replies to "SV Bedum vergeet derby te winnen"