Olympische zwemmer in Dubbelslag

Olympisch rugcrawlspecialist Bastiaan Lijesen heeft zondag de zwemmers en zwemsters van de Eemsrobben uit Delfzijl en ZPCA uit Appingedam in zwembad Dubbelslag van een zwemclinic voorzien.

Vanuit het samenwerkingsverband welke Eemsrobben en ZPCA zijn aangegaan, is de Startgemeenschap ZPCA-Eemsrobben opgericht. De startgemeenschap heeft zaterdag een succesvolle eerste wedstrijd in de verenigingscompetitie gehouden in het thuisbad Dubbelslag.

Ter uitbreiding van de samenwerking en het verbeteren van de rugcrawl hebben beide verenigingen een zwemclinic georganiseerd voor alle wedstrijdzwemmers van ZPCA en Eemsrobben, met medewerking van zwembad Dubbelslag, dat het zwembadwater belangeloos beschikbaar stelde.

De clinic werd verzorgd door Bastiaan Lijesen, voormalig Olympisch zwemmer van Londen 2012 en houder van het Nederlands record op de vijftig meter rugcrawl. Na het instrueren van de ZPCA- en Eemsrobben-trainers, ging Lijesen met de zwemmers aan de slag om de deelnemers aan de clinic in twee uur tijd alle technieken van de rugcrawl te leren. Naast dat het voor de zwemmers een leuke en interessante middag was, hebben de trainers er ook veel van opgestoken. Men hoopt het resultaat van de clinic binnenkort dan ook te kunnen verzegelen met vele persoonlijke records. Selfies met de topzwemmer en handtekeningen na afloop van de clinic was voor velen de afsluiting van een geslaagde middag.

No Replies to "Olympische zwemmer in Dubbelslag"