Springconcours in Appingedam

In manege De Veenhoeve in Appingedam wordt van 22 tot en met 25 oktober het Hippos Springconcours gehouden. Het hoofdprogramma, dat zaterdag 24 oktober om vijf uur begint, bestaat uit de Grote Prijs van Appingedam. Het concours wordt georganiseerd door paardensportvereniging de Fivelruiters uit Appingedam, in samenwerking met De Veenhoeve.

De wedstrijd is een van de voorselectie-wedstrijden voor het Noord-Nederlands Springkampioenschap dat op 16 en 17 januari 2016 in Drachten wordt gehouden. De beste drie van de klassen M en Z worden geselecteerd.

Liefhebbers van paardensport krijgen gedurende vier dagen waar voor hun geld, al moet dat dan ook weer niet te letterlijk worden opgevat omdat de entree gratis is. Op donderdag 22 oktober wordt begonnen met de Klasse L Klassiek en Klasse L twee fasen.

Een dag later is het Ponydag met alle categorieën BB tot en met ZZ. Zij kunen zich plaatsen voor de Grote Prijs op zaterdag. Deze wordt verkleed gereden in een jachtparcours. Deelname is gratis als men geselecteerd is.

Zaterdag 24 oktober wordt om tien uur gestart met de Klasse M Klassiek. Daarna volgen de Klasse M twee fasen special en de Klasse Z/ZZ twee fasen special. Vanaf vijf uur is het tijd voor de Grote Prijs voor de pony’s (jachtparcours) en de Klasse Z/ZZ Progressief met joker. Aansluitend worden er een veiling en verloting gehouden en is er tevens een showrubriek.

Het klapstuk van de avond is daarna de Grote Prijs van Appingedam voor de Klasse Z/ZZ met barrage. Deelnemers mogen met één paard starten. Komt men met meerdere paarden, dan biedt de organisatie voor een tweede ronde een progressief parcours met joker aan.

De slotdag biedt de liefhebbers vanaf tien uur de Klasse BB oefenparcours, de Klasse B Klassiek op stijl en de Klasse B Progressief. De Grote Prijs van Appingedam wordt in dezelfde klasse verreden als in de eerste ronde Z/ZZ. Men moet de eerste ronde wel hebben geredenom de Grote Prijs te kunnen rijden.

No Replies to "Springconcours in Appingedam"