SV Woltersum verliest kelderduel

De grote vraag bij de ontmoeting tussen de vijfdeklassers SV Woltersum en Yde de Punt was wie er na twee keer drie kwartier eindelijk een of meerdere punten op het conto kon laten bijschrijven. Beide teams waren namelijk nog puntloos. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cleveringa konden de gasten juichen. Ze hadden met 1-2 gewonnen en daar was alles mee gezegd. Voetballend was het namelijk uiterst pover wat de ploegen hadden laten zien.

De Woltersummers kwamen meteen vanaf de aftrap goed weg toen een inzet op de bovenkant van de lat terecht belandde. Aan de andere kant werd een voorzet van Bram Lindenhoff gemist. Yde de Punt voetbalde iets gemakkelijker. Het kon de bal wat beter aan een medespeler kwijt en wist, naarmate de eerste helft vorderde, steeds dreigender te worden. Richard Polling en Pascal Kuipers kregen doelman Cem Akgul echter niet op de knieën.

Het was verdedigend niet best wat de thuisclub liet zien. De ene fout werd op de andere gestapeld en het mocht een klein wonder heten dat Yde de Punt niet tot scoren wist te komen. Hoeveel kansen heb je nodig om een overwicht te verzilveren. Kennelijk teveel en dat kan je gemakkelijk de kop kosten.

Dat gebeurde na een half uur spelen. Woltersummer Wouter Thibaut was verdedigend aan het prutsen geslagen en bood Pascal Kuipers de gelegenheid om te scoren. Ook deze kans werd echter verprutst. Nadat twee vrije trappen van Rudy Bakker door respectievelijk Bram Lindenhoff en Tabe van der Laan niet met een goal werden beloond, was het een voorzet vanaf de rechterkant die door Leon van der Wijk achter sluitpost  Wilko Schreuder werd geschoten: 1-0.

Niet veel later kreeg hij de kans om de score te verdubbelen toen hij de bal uit een kluts mee kreeg. Kennelijk had de aanvaller niet door dat hij een zee van tijd had, schoot te gehaast en zag het leer naast het doel verdwijnen.

Yde de punt verhoogde de druk op de krakende defensie van SV Woltersum, maar vond geen gat. En dus probeerde men het van afstand. Richard Polling beproefde van een meter of twintig zijn geluk en vond na 38 minuten spelen de roos, al zat er dan ook wel een Woltersummer ben tussen het schot en het doel: 1-1.

Na de thee zakte het duel door de hoeven. Het was niet best wat de acteurs lieten zien. Dat werd zelfs nog minder nadat Polling in de 51e minuut voor 1-2 had gezorgd. En weer zat er een Woltersummer been tussen waardoor goalie Akgul werd verrast.

De gasten gingen wat meer achterover leunen en gokten op een snelle uitbraak. De gastheren moesten het vooral van de goed geplaatste vrije trappen van Lindenhoff en Bakker hebben. Die werden zonder veel omhaal in het strafschopgebied van Yde de Punt gepompt, in de hoop dat de spitsen er iets mee konden. Aanvallend was de thuisclub echter niet in staat een vuist te maken.

Na een uur spelen had Rick Smit een vrij veld voor zich. De defensie van SV Woltersum was in geen velden of wegen te bekennen, maar gelukkig voor de witzwarten stond doelman Akgul wel op te letten. Hij moest ver uit zijn kooi komen, ging het duel met Smit aan en kwam er winnend uit tevoorschijn.

Wat beide teams daarna ook probeerden, niets wilde lukken. De vaart was al enige tijd uit de wedstrijd verdwenen en een bal over een afstand van tien meter op de schoen van een medespeler leggen bleek een hele opgave.

Na negentig minuten ploeteren kon Yde de Punt de vuisten ballen. Ze hadden eindelijk de eerste competitiepunten weten te pakken. SV Woltersum moet daar nog even op wachten, al bood het voetbal niet veel aanknopingspunten waaruit je zou kunnen afleiden dat de nul binnenkort van het bord verdwijnt.

* SV Woltersum – Yde de Punt 1 – 2 (1-1). Leon van der Wijk 1-0; Richard Polling 1-1; Richard Polling 1-2.

No Replies to "SV Woltersum verliest kelderduel"