Viboa krijgt klop van Olde Veste ’54

Viboa heeft zaterdag een ongenadig pak voor de broek gekregen van gastheer Olde Veste ’54. De Winsumers gingen, na een redelijk goed gespeelde eerste helft, kansloos onderuit. Na negentig minuten stond er een 6-1 eindstand op het scorebord van de Steenwijkers. Geen echt bemoedigend resultaat met de streekderby tegen PKC ’83 in het vooruitzicht.

Dat de Winsumers het moeilijk zouden krijgen, was op voorhand wel duidelijk. De thuisclub doet mee om de bovenste plaatsen en de verwachting is dat men dit het hele seizoen wel kan volhouden. Voor het team van trainer Ron de Boer gelden hele andere maatstaven. De geelblauwen zullen er alles aan moeten doen om uit de onderste regionen van de eerste klasse weg te komen. Hoe lastig ook, er moest een positief resultaat uit Steenwijk worden meegenomen.

De openingsfase was, vanuit Winsumer oogpunt, in ieder geval bemoedigend. Deshley Storm leverde na enkele minuten een prima voorzet af die tegen de hand van een Steenwijker eindigde. Fluitist Vredevoogd zag er ten onrechte geen opzet in en benadeelde de gasten daarmee overduidelijk.

Het duel was nog geen kwartier onderweg toen Storm opnieuw de aandacht op zich wist te vestigen. Weer wist hij het leer vanaf de zijkant voor het doel van de gastheren te krijgen en nu was Marcel Pannekoek het aanspeelpunt. Zijn schot werd via een verdediger tot hoekschop verwerkt. Die werd vervolgens door Hans Zwakenberg hard naast geschoten.

Olde Veste ’54 kwam in die fase dus goed weg en probeerde de bakens vervolgens te verzetten. Niet zonder succes, want het was Sjouke Oosterling die alle gelegenheid kreeg om goalie Cedric Tillema het nakijken te geven: 1-0. Met wat meer fortuin had Wesley Kool de verdubbeling op zijn naam kunnen schrijven, maar het hoofd van Steffen Vader zat tussen bal en doel en voorkwam een tweede treffer.

Viboa deed wel iets terug, maar was ongelukkig in de afwerking. Jeroen Carmio speelde twee keer een hoofdrol bij een uitbraak van de gasten. De eerste keer probeerde hij op de rand van het strafschopgebied uit te halen, maar werd neergelegd en de tweede keer vloog zijn schot naast.

Na ruim een half uur spelen besloot de fluitist, recht voor de goal van Viboa, een vrije trap aan de thuisclub toe te kennen na een vermeende overtreding van Steffen Vader.  De freekick werd door Mark Homme van der Veen op de lat geschoten. De Steenwijker kreeg nog een mogeijkheid om Tillema te passeren, maar moest alleen voor de sluitpost buigen.

En zoals het wel vaker gaat als je zelf de kansen mist, dan prikt de tegenstander wel raak. Die ijzeren voetbalwet gold ook nu. Marcel Pannekoek zag het gat dat voor hem werd getrokken en kreeg het speeltuig vervolgens panklaar aangespeeld. Het afronden was vervolgens kinderspel. Doelman Tom Holleboom werd kansloos gelaten: 1-1.

Met die stand leek ook de pauze aan te breken, maar daar dacht men bij Olde Veste anders over. Een corner van Mark Homme van der Veen werd door Danny Bijlsma via de paal binnen geknikt: 2-1. Zuur voor Viboa, dat wellicht even in een stuntje leek te gaan geloven.

Na de doelwisseling bleek dat men bij Viboa wat omzettingen had gepleegd, maar resultaat leverde dat niet op. Nog een keer op gelijke hoogte komen was niet eens zo ondenkbeeldig, maar men was domweg niet scherp genoeg voor de goal.

De Steenwijkers lieten wel zien hoe je met mogelijkheden dient om te springen. Wesley Kool trok de bal voor en bereikte Mark Homme van der Veen. Die zorgde met een snoeihard schot voor 3-1 en smeet de wedstrijd definitief in het slot.

Viboa was helemaal van het padje af, liet de ene na de andere Steenwijker zijn gang gaan en mocht van geluk spreken dat de gastheren de trekker nu niet wilden overhalen. Uiteindelijk gebeurde dat wel. Nadat Viboa opnieuw enig geluk ontbeerde, was het Clint Kruisweg die er 4-1 van wist te maken, veegde de ingevallen Marne Bakker de 5-1 achter Tillema en zette Sjouke Oosterling een dikke punt achter het hoofdstuk Viboa: 6-1. Boye Boonstra had de pijn nog wat kunnen verzachten door een van de paal terugspringende bal binnen te schieten, maar kreeg het leer niet tussen de palen door.

* Olde Veste ’54 – Viboa 6-1 (2-1). Sjouke Oosterling 1-0; Marcel Pannekoek 1-1; Danny Bijlsma 2-1; Mark Homme van der Veen 3-1; Clint Kruisweg 4-1; Marne Bakker 5-1; Sjouke Oosterling 6-1.

No Replies to "Viboa krijgt klop van Olde Veste '54"