Appingedam scoort zevenklapper

Appingedam heeft een vrij eenvoudige overwinning weten te boeken op thuisclub Noordwolde. De gastheren kregen maar liefst zeven tegentreffers om de oren. Enig minpunt van de Damsters was dat ze ook twee goals moesten incasseren. Desondanks zorgde de zege er wel voor dat de derdeklasser, door het puntverlies van koploper vv Groningen, weer dichterbij is geslopen. Met het oog op de ontknoping van de eerste periodetitel een prettige bijkomstigheid voor de witzwarten.

Het duurde amper zeven minuten of de bal lag voor het eerst achter Noordwolde-goalie Roelof Bolt. De thuisclub wil graag aanvallend voetballen, maar deed dat ietwat naïef en gaf achterin veel ruimte weg. Met de snelle mensen van Appingedam een dodelijke tactiek en dat zou ook blijken. Uit een voorzet van Doan Ibraimi wist Jivan Vroom de score open te breken. Na een kwart duel was de marge verdubbeld. De corner van Roy de Groot was afgemeten en werd via de vingers van doelman Bolt door Ahmed Mohammed tegen het nylon gekopt: 0-2. Toen Lars Mulder het goede voorbereidende werk van Doan Ibraimi op de juiste wijze wist te waarderen (0-3) was er van een echte wedstrijd geen sprake meer.

Noordwolde bleef het echter proberen en werd in de 32e minuut beloond voor de open strijdwijze. De treffer kwam op naam van Silvan Havenga: 1-3. Tim Jongs, de vervanger van Robbin Kuipers, kon de bal uit het net halen. Volgens Zeeman een onnodige goal en dat baart hem zorgen. ‘We hebben nu in zes wedstrijden tien goals tegen gekregen. Daar zitten wel vier bij van de eerste wedstrijd tegen VVG, maar toch. Het zijn er teveel. We hebben veel te snel de neiging om achterin te verslappen en de organisatie te verwaarlozen.’

Zijn elftal wist er voor de pauze nog wel twee te maken. Jivan Vroom was tot twee keer toe het goudhaantje en zorgde voor een zeer comfortabele 1-5 ruststand. Het zou te ver gaan om alle credits aan Appingedam te geven, want ook Noordwolde kreeg mogelijkheden. ‘Als het bij rust 3-7 had gestaaan, had niemand iets kunnen zeggen’, aldus Zeeman.

Na de doelwisseling duurde het even alvorens er opnieuw een treffer op het scorebord gezet kon worden. Appingedam leek niet van plan om nog een helft vol gas te geven. Een schot van Roy de Groot plofte op de lat en de rebound werd door doelman Bolt onschadelijk gemaakt. Er was inmiddels een uur gespeeld toen Doan Ibraimi op rechts werd weggestuurd en Danny de Vries op maat wist te bedienen. De aanvaller maakte geen fout en tilde de stand naar 1-6. Amper twee minuten later had Noordwolde al een effectieve tegenstoot geplaatst. Ewout Boersema maakte gebruik van een onoplettendheid en mikte de 2-6 binnen. In de 75e minuut veerde de Damster bank nog een keer op toen Danny de Vries weer succesvol was en de eindstand op 2-7 wist te bepalen.

Zoals gezegd was Zeeman tevreden over de zege, maar liet hij desondanks een positief kritisch geluid horen. ‘We vergeten nog wel eens dat we, ook als we aanvallen, verdedigend goed moeten staan. Er moet veel beter gecommuniceerd worden en spelers moeten niet teveel met zichzelf bezig zijn. Ook als het voor de wind gaat is scherpte een eerste vereiste. ’

* Noordwolde – Appingedam 2-7 (1-5). Jivan Vroom 0-1; Ahmed Mohammed 0-2; Lars Mulder 0-3; Silvan Havenga 1-3; Jivan Vroom 1-4; Jivan Vroom 1-5; Danny de Vries 1-6; Ewout Boersema 2-6; Danny de Vries 2-7

No Replies to "Appingedam scoort zevenklapper"