NEC Delfzijl in slotfase onderuit

NEC Delfzijl was zaterdagmiddag dicht bij een punt in het thuisduel tegen The Knickerbockers. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal ging het echter alsnog mis en staken de Stadjers de winst in de knip. Zuur voor de fusieclub, die zichzelf flink moed had ingepraat na de 1-3 overwinning van een week eerder op het Zuidwolder ZZVV.

Het duel tegen de studentenclub was niet groots, maar beide teams speelden degelijk en gaven eigenlijk vrij weinig weg. The Knickerbockers kon bogen op een betere eerste helft. Men kwam tot een kopbal, die door Erwin Noordhof van de lijn gehaald moest worden, en wat schoten van buiten de zestien meter.

Coach Erwin Heerlijn van NEC Delfzijl had er voor gekozen om wat in te zakken en compact te spelen. De gastheren lieten het gemakkelijker spelende Knickerbockers komen en hoopten gebruik te kunnen maken van de ruimte die ongetwijfeld een keer zou vallen. De aanvallers waren echter maar moeilijk te bereiken en grote kansen ontstonden er dan ook niet.

Na de doelwisseling kwam NEC Delfzijl wat beter in de wedstrijd en ontstonden er zowaar mogelijkheden. Een keer werd de late getoucheerd en Dennis Boerma raakte de paal. Een inzet van Jan Douwe Rinsma moest van de doellijn worden gehaald.

Omdat ook de bezoekers het net niet leken te vinden, had het er alle schijn van dat het duel zonder doelpunten zou eindigen. Tot aan die vermaledijde 87e minuut. Spits Tonnis de Vries van de Stadjers lag vrijwel de gehele wedstrijd bij Bart Klasens aan de riem, maar wist zich  een keer los te worstelen om meteen raak te schieten: 0-1. Dat werd ook meteen de eindstand.

Heerlijn baalt gigantisch van het verlies. ‘Dit is zo waardeloos. Je denkt dat je een punt in de knip hebt en dan overkomt je zoiets. We hebben geen slechte ploeg, maar staan wel iedere keer aan de verkeerde kant van de score. Dat zijn de harde feiten. Toch wanhoop ik niet. Organisatorisch staan we steeds beter. Ik heb veel vertrouwen in de ploeg.’

De oefenmeester voelt geen enkele druk nu resultaten uitblijven. ‘We moeten ook geen paniek zaaien. We zijn nog geen enkele keer weggespeeld en horen steeds van tegenstanders dat we een goed voetballende ploeg hebben. Ons probleem is dat we erg moeilijk scoren. Dat is geen verwijt aan Edwin Hodzic. Hij kan absoluut goed voetballen, maar is met zijn zeventien jaar nog volop in ontwikkeling. Het is niet reëel om alle druk bij hem neer te leggen.’

Dat er echter iets moet gebeuren, snapt Heerlijn ook wel. ‘Elke wedstrijd is moeilijk. Vorig seizoen viel het kwartje vaak net goed, nu gaat het allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Het zit gewoon even niet mee.’

* NEC Delfzijl – The Knickerbockers 0-1 (0-0). Tonnis de Vries 0-1

No Replies to "NEC Delfzijl in slotfase onderuit"