Goeie start voor SV De Heracliden

SV de Heracliden is het seizoen 2015 -2016 prima gestart. Van de zes gespeelde duels werden er vijf in winst omgezet en ging er eentje verloren. Dat er dit seizoen al meer te juichen valt dan verleden jaar is slechts een understatement. De selectie van de derdeklasser uit Uithuizermeeden is weer bijna compleet en dit is ook terug te zien in de uitslagen en in de stand. Met een prima begin van het seizoen, een gedeelde tweede plaats (samen met Appingedam en titelkandidaat Pelikaan S.), is  het tijd om een tussenbalans op te maken.

Na zes speelronden in 3C hebben de manschappen van coach Jan Medema 17 goals voor en 10 tegen. Als het vorig seizoen in 2J er naast wordt gelegd, komen de Meisters tot 10 treffers voor en 26 tegen. Een vergelijking valt echter moeilijk te maken. De omgeving was anders, men speelde een klasse hoger en de personele problemen waren omvangrijker dan nu.

Goaltjesdief Robin Zuidema vertrok naar Gorecht in Haren terwijl SV de Heracliden Richard Haan van buurman Noordpool UFC wist over te nemen.  De Heracliden laat bij tijd en wijle weer zien dat het zich goed voelt in de derde klasse. Het weerzien met oud-trainer Jeroen de Munck en zijn Poolster werd bijvoorbeeld een mooi schaakspel met mooie treffers, vechtlust en inzet. Met als resultaat een prima 3-1 overwinning.

De tegenstander van zaterdag is fusieclub HFC ’15 uit Hoogkerk. Het is eigenlijk het weerzien met een groot deel van CSVH, dat net als de Meisters uit de tweede klasse degradeerde. Vorig jaar werd er met 4-2 gewonnen en met 2-8 verloren, maar zoals gezegd was dat op een ander niveau en met de nodige personele problemen.

HFC ’15 begon dit seizoen in de beker met een overwinning en twee verliespartijen. In de competitie moesten de mannen van trainer Sjoerd Rozema, die overigens in het verleden als eens twee seizoenen trainer van CSVH was, de eerste paar wedstrijden zonder overwinning beginnen. Op 3 oktober werd in de derby tegen SC Stadspark de eerste winstpartij behaald.

Een goed vervolg werd er niet aan gegeven. Afgelopen zaterdag werd thuis met 0-2 van Lycurgus verloren. Deze stand werd het voorbije weekend ook In Appingedam bereikt, waarbij De Heracliden als winnaar van het veld stapte in het duel met De Pelikanen (zie foto). De weersverwachting voor speelronde zeven is niet bijster positief. hopen dat dit niet al te veel invloed heeft op het spel van beide kanten.

No Replies to "Goeie start voor SV De Heracliden"