Westerdiep Noordelijk kampioen boksen

In Nieuwegein werden zondag de finales van het kampioenschap boksen van Noord-Nederland gehouden. Het spektakel vond plaats in bokstempel De Voltreffer. Voor boksvereniging Appingedam nam Donny Westerdiep het op tegen Maurits Hennen van de vereniging Seconds Out uit Almere.

Westerdiep had de opdracht meegekregen om zijn boomlange tegenstander onder druk te zetten en hem geen ruimte te geven om zijn lange directes te plaatsen. Hij voerde de opdracht perfect uit en ging furieus op zijn tegenstander af. De bokser uit Almere had geen antwoord op dit geweld. Om erger te voorkomen staakte de scheidsrechter het gevecht in de eerste ronde na 1,5 minuut boksen.

Westerdiep mag zich met deze overwinning kampioen van Noord-Nederland in het superzwaargewicht B klasse noemen.  Eind november neemt de coming man van boksvereniging Appingedam deel aan de Nederlandse kampioenschappen. Deze worden in het topsportcentrum in Rotterdam gehouden.

No Replies to "Westerdiep Noordelijk kampioen boksen"