Bouw tribune Omlandia vordert gestaag

Vrijwilligers van voetbalvereniging Omlandia uit Ten Boer zijn al een tijdje druk bezig met de wederopbouw van de tribune, welke is overgenomen van NEC Delfzijl toen sportpark Uitwierde werd verlaten. De tribunebouwers hebben grote stappen gemaakt. Zaterdag werd rond de klok van twee uur het hoogste punt bereikt en kon de vlag van Omlandia in top.

‘s Morgens vroeg zijn vijftien vrijwilligers begonnen de beton-elementen naar de tribune te verplaatsen en met behulp van een mobiele kraan met zuignap te plaatsen. Dit was wel een nauwkeurig klusje, want alle elementen moesten precies passen. De voorbereidingen waren echter uitstekend geweest, want alles viel precies op zijn plaats. Dit mede door goed vakmanschap van allen die bij dit project betrokken zijn. Rond de klok van half een werd het laatste element geplaatst en konden de vrijwilligers voldaan aan de voor hun geregelde lunch beginnen.

Na de lunch begon men met de stalen constructies. ook die staan inmiddels op hun plek. Tussen de bedrijven door waren de metselaars de gehele dag bezig geweest met het metselen van de buitenmuur. Zij gaan de komende week door met hun werkzaamheden.

Voor alle vrijwilligers aan dit project leverden de werkzaamheden een prima dag op. Het materieel was aanwezig, het weer was uitstekend en er stonden wedstrijden op het hoofdveld gepland zodat men rustig kon doorwerken. Er werd veel werk verzet en er werden letterlijk en figuurlijk meters gemaakt. Aan het einde van de dag konden de gereedschappen worden opgeruimd en werd deze dag met een gezellige nazit, inclusief hapje en drankje, afgesloten.         

No Replies to "Bouw tribune Omlandia vordert gestaag"