Tweede zege voor NEC Delfzijl

NEC Delfzijl heeft de laatste plaats in de tweede klasse overgedaan aan SC Rouveen. In Meppel wist de brigade van trainer Erwin Heerlijn de tweede zege van dit seizoen te boeken. Thuisclub FC Meppel werd, na een 0-0 ruststand, met 0-2 aan de kant gezet.

Eenvoudig ging het allemaal niet voor de geplaagde fusieclub, die wekelijks de complimenten krijgt over het vertoonde spel maar dit niet in punten weet om te zetten. Omdat FC Meppel ook niet bepaald als hoogvlieger geboekt stond, zou een overwinning de Delfzijlsters goed uit komen. Beide teams gaven voor de thee vol gas en hoewel het voetballende niveau voor de rust niet echt tot de verbeelding sprak, vergoedde de spanning veel.

De Drenten begonnen fanatiek. Dat had veel te maken met de 5-0 nederlaag die men een week eerder tegen LTC had geleden.  Er moest iets rechtgezet worden en NEC Delfzijl was de hindernis die genomen moest worden. De gasten weigerden echter aan het herstel van FC Meppel mee te werken. Ze hadden het aanvankelijk wel moeilijk, maar zagen de Meppeler storm gaandeweg de eerste helft afzwakken en zochten zelf de mogelijkheden om tot scoren te komen. Men kreeg de defensie van de Drenten, met Stijn Koch als goed acterende doelman, vooralsnog niet op de knieën. Aan de overkant van het veld wisten de gastheren ook niet veel klaar te spelen. De aanvallers kwamen amper gevaarlijk in de buurt van het Delfzijlster strafschopgebied.

De meest fanatieke supporters van de Delfzijlsters, verenigd onder de noemer NEC Ultra’s, spoorden hun favorieten na de thee aan en werden in de 55e minuut op hun wenken bediend. Zwak uitverdedigen van FC Meppel leidde tot een treffer van Thijs Sonneveld. Koch moest het antwoord schuldig blijven op het geplaatste schot van de NEC-er en zette de gasten daarmee op 0-1.

De thuisclub moest nu nog nadrukkelijker op jacht naar een goal om een dreigende nederlaag te voorkomen. Met man en macht werd de aanval gezocht, maar NEC Delfzijl liet zien dat het verdedigend goed stond en gaf bovendien vrij weinig weg. Bij vlagen speelde het goed voetbal. Eigenlijk hadden de NEC-ers zichzelf al veel eerder in veilige haven moeten schieten. Dennis Boerma kreeg de mooiste mogelijkheid. Hij miste echter voor open doel. Het uitblijven van de bevrijdende tweede treffer zorgde af en toe voor wat onrust binnen de Delfzijlster gelederen, maar FC Meppel wist er geen gebruik van te maken.

Naarmate de tijd verstreek, leek een driepunter voor de elf van Heerlijn steeds dichterbij te komen. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal dreigde die hoop op brute wijze om zeep te worden geholpen. Hans Mansveld had al een behoorlijk eind van het veld overgestoken, maar kwam niet verder dan het strafschopgebied. Hij werd binnen de beruchte lijnen door Pieter Meijerhof omver gekegeld. Fluitist Buitenhuis bleef geen andere keus dan de bal op de stip te leggen. Pim ter Voorde besloot het karwei op zich te nemen. Doelman Bas Westerhuis wist de poging vanaf elf meter maar half te keren, maar kreeg hulp van zijn defensie en dus werd dit buitenkansje voor de thuisclub teniet gedaan.

FC Meppel was aangeslagen en kreeg in de laatste minuut de nekslag toegediend. NEC sloeg een aanval van de gastheren af en plaatste een prima counter die door Reinier Schumer werd afgerond: 0-2. Daarmee was de strijd wel beslist en dus konden de Noord-Groningers drie punten aan het magere conto toevoegen.

* FC Meppel – NEC Delfzijl 0-2 (0-0). Thijs Sonneveld 0-1; Reinier Schumer 0-2.

 

No Replies to "Tweede zege voor NEC Delfzijl"