De Pelikanen toont twee gezichten

De Pelikanen heeft zich lelijk in de luren laten leggen door SC Stadspark. De Damsters stonden halverwege het duel in Groningen op een 0-3 voorsprong en niets leek een zege in de weg te staan. Het ging daarna echter helemaal mis. De gastheren begonnen aan een inhaalrace en finishten uiteindelijk naast (3-3) het team van trainer Remy van der Wal.

Een punt pakken en het gevoel hebben dat je verliest. Dat was zo ongeveer de belevingswereld die er na afloop van het duel in de kleedkamer van de Damsters heerste. En het begon allemaal zo goed voor de roodwitten. Na een kwartier spelen konden de bezoekers al juichen. Na een prima pass van Daan van Dortmont wist Daan de Groot de goalie van de Stadjers te passeren.

Toen Erik Jan Raangs de marge had verdubbeld en een omhaal van Daan de Groot in de 38e minuut 0-3 betekende, leek er geen vuiltje aan de lucht voor De Pelikanen. ‘We speelden onze beste eerste helft van het seizoen. Alles lukte, het liep op rolletjes’, vertelt Van der Wal.

De thuisclub had weinig verweer tegen de ontketende gasten. Een schot op de lat was zo ongeveer het enige wapenfeit dat men kon laten noteren. Niets leek op een kentering in de wedstrijd toen er voor de thee werd gefloten. Het enige dat De Pelikanen zichzelf kon verwijten, was dat men in het eerste bedrijf niet verder was uitgelopen.

Na de doelwisseling was het zaak voor Peli om scherp uit de startblokken te komen. Voor de bezoekers echter in de gaten hadden wat er was gebeurd, stond het al 1-3. Nick Veentjer maakte de klassieke fout door voor het eigen doel langs uit te willen verdedigen. Hij zag zijn poging onderschept en afgestraft worden door Louis Hut.

Het leed was daarmee nog niet geleden. Na een overtreding van Daan van Dortmont kwam de bal op de stip te liggen en kregen de Stadjers een unieke mogelijkheid om zichzelf weer volledig terug in de wedstrijd te schieten. Anne Sybesma faalde vanaf elf meter niet: 2-3.

De Pelikanen was het spoor volledig bijster en zou zelfs de 3-3 van Sjors van der Meeren nog moeten toestaan. ‘Het kon daarna alle kanten op. We hadden de winst alsnog naar ons toe kunnen trekken, maar evengoed kunnen verliezen. Dit ws niet alleen onze beste eerste helft van het seizoen, maar tot nu toe ook de slechtste tweede. Ik begrijp er helemaal niks van hoe je op een dergelijke manier door het ijs kunt zakken. Je pakt een punt, maar dit voelt als een zware nederlaag’, aldus een teleurgestelde Van der Wal.

* SC Stadspark – De Pelikanen 3-3 (0-3). Daan de Groot 0-1; Erik Jan Raangs 0-2; Daan de Groot 0-3; Louis Hut 1-3; Anne Sybesma 2-3 (strafschop); Sjors van der Meeren 3-3

No Replies to "De Pelikanen toont twee gezichten"