Rugbyers Phoenix revancheren zich

Nadat Phoenix de uitwedstrijd tegen Drachten had verloren, waren de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl op revanche uit. Die kregen de groenzwarten dan ook. Ze wisten de tweede confrontatie afgelopen weekeinde namelijk met 13-0 te winnen.

Op het zwaar begaanbare veld werd de eertse helft een strijd uitgevochten die aan beide kanten gelijk op ging. Geen van beide teams gaf ook maar een meter prijs en het spel verliep voornamelijk rond de middenstip. Dit gevecht bleef tot aan de rust aanhouden.

DRC Phoenix besloot een aantal tactische wissels toe te passen. Dit was direct aan het spelbeeld van de Delfzijlsters terug te zien. Ze kwamen steeds dichter bij de tryline van de tegenstander. Het was dan ook Phoenix dat de eerste punten op het scorebord wist te zetten na een penalty van Drachten. Deze werd keurig door de palen gekicked en bracht de stand op 3-0. Het duurde niet lang dat, na een perfect uitgespeelde lijn, de voorsprong naar 8-0 werd getild.

Drachten liet het er niet bij zitten en brak door de defensie van Phoenix. Het was de winger van de Havenkanters die een try saving tackle maakte en Drachten daarmee van scoren wist af te houden. DRC Phoenix wist dat het nu alles op alles moest zetten om de score dermate te vergroten dat Drachten zich wel in de overmacht zou moeten schikken.

Na goed scrumwerk wist Phoenix wederom dichterbij de trylijn van Drachten te komen. De driekwarten lieten goed werk zien en scoorden nog een try waardoor de voorsprong vergroot werd naar 13-0. Enkele minuten later klonk het eindsignaal en kon DRC Phoenix met opgeven hoofd het veld verlaten. Zondag speelt DRC Phoenix thuis tegen The Bulldogs. de kickoff is om 14.00 uur.

No Replies to "Rugbyers Phoenix revancheren zich"