Rugbyers DRC Phoenix winnen opnieuw

De rugbyers van DRC Phoenix moesten zondag de strijd aanbinden met The Bulldogs uit Almere.  De Delfzijlsters wonnen de ontmoeting redelijk eenvoudig met 23-7 na een 13-7 ruststand voor de groenzwarten.

Na het eerste fluitsignaal was het Phoenix dat direct ver in het try-gebied van de tegenstander terecht kwam. Door goed verdedigend werk van Almere kwam Phoenix niet meteeen tot scoren. Hierop werd ook de eerste scrum van de middag gehouden. De anders zo sterke pack van Phoenix was deze keer niet opgewassen tegen de kilo’s van The Bulldogs. De line-outs werden daarentegen wel allemaal geroofd door de sterk springende tweede rijer van de Delfzijsters. Het spelbeeld ging in de eerste vijfentwintig minuten gelijk op. De scrums waren voor The Bulldogs en de line-outs voor DRC Phoenix. Echter was het Phoenix dat de eerste drie punten op het scorebord wist te plaatsten door een goed benutte penalty.

Na een gewonnen line-out rond de middenlijn werden de backs in stelling gebracht, die de razendsnelle winger van Phoenix wisten te bereiken. Met een spectaculaire snoekduik werden de volgende vijf punten op het scorebord gezet.
Almere wist hierna los te breken van de gewonnen scrum. DRC Phoenix niet tijdig reageren en waardoor Almere een run van dertig meter door de verdediging van Phoenix maakte en de eerste punten wist te scoren.

De daaropvolgende conversie werd gescoord waarmee de score op een scherpe 8-7 voor Phoenix werd gezet. De wedstrijd werd hervat en dit keer was het de goed spelende flanker van Phoenix die, met drie tegenstanders om zich heen, meters voor Phoenix wist te maken. Vanuit de twintig meter-lijn was het de scrumhalf van Phoenix die door de laatste verdedigers wist te slalommen en de meegelopen driekwarten wist te bereiken, die de volgende vijf punten wisten te scoren. Enkele minuten later klonk het rustsignaal met een 13-7 voor Phoenix op het scorebord.

Na de rust was het Almere dat keer op keer door de verdediging van Phoenix probeerde te breken. De Delfzijlsters gaven echter geen enkele meter prijs en door goed tackelwerk van de scrum, werden de aanvallen in de kiem gesmoord. Phoenix had zichzelf in de rust opgepept en was nu heer en meester rond het losse werk. Door de bal snel op te rapen vanuit de scrum kon Phoenix een run maken, maar werd er net voor de try-line van Almere getackeld. Door goede opvolging was het de flanker van Phoenix die de try wist te scoren waarmee de voorsprong voor Phoenix vergroot werd naar 18-7.

Het sterke DRC Phoenix had het spel in handen en wist Almere op eigen helft te houden. Het waren de driekwarten die vervolgens de bal snel naar de andere zijde van het veld wisten te transporteren en brachten de laatste vijf punten van de wedstrijd op het scorebord waarmee de eindstand op 23-7 kwam te staan.

De Delfzijlster rugbyers spelen zaterdag een thuiswedstrijd. Het laatste duel voor de winterstop speelt men tegen The Rams uit Apeldoorn. De kick-off is om twee uur.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix winnen opnieuw"