Dubbel goud voor talent AV Fivelstreek

Wesley Boers uit Delfzijl heeft twee eerste plaatsen weten te behalen bij een indooratletiekwedstrijd in het Sportpaleis in Alkmaar. In deze groots opgezette wedstrijd met 650 deelnemers moest het negenjarige talentje van AV Fivelstreek het opnemen tegen twintig leeftijdsgenootjes.

De jeugdige Havenkanter begon zijn meerkamp sterk. Bij het hoogspringen haalde hij een persoonlijk record en sprong naar 1.20 meter. Zijn concurrenten had hij na één onderdeel al achter zich gelaten.

Bij de 60 meter sprint ging het iets minder goed, maar haalde Boers nog een tijd van 10.31 seconden. Vervolgens begon hij aan het laatste onderdeel van de meerkamp. Het kogelstoten werd afgerond met wederom een persoonlijk record van 6,38 meter. Met een totaal van 1350 punten mocht hij de gouden medaille in ontvangst nemen.

De tweede gouden medaille haalde Boers op de 1000 meter. Op de wielerbaan van het sportpaleis moesten de deelnemers vier ronden afleggen. In een tijd van 3.56.50 minuten was hij ook daar zijn concurrenten te snel af.

No Replies to "Dubbel goud voor talent AV Fivelstreek"